lørdag, juni 24, 2017

Jeg legger det her, så har jeg det

Dersom eg ikkje kan gjere noko rimeleg forståeleg på folkeleg vis, men har ein terminologi som er heilt uforståeleg, då har de all rimeleg grunn til å tru at eg ikkje forstår det sjølv.

Det var Ragnar Rommetveit som sa det.


Og så kan jeg ta tilbake noe jeg la ut på Facebook fr.martinsen for noen dager siden:

Jeg har Marie-Louise Ekman-dilla denne uka, og hun minner meg på noe som jeg tenker på nesten daglig. Jeg blir så oppgitt over at folk ikke anstrenger seg for å snakke og skrive enkelt, og ikke maier seg til med språkjåleri for at andre skal forstå at du er litt av en smarting.

For de fleste gangene, både på jobb og ellers, når vi best frem med enkle ord. Det er de færreste gangene vi skriver fagnotater.

Marie-Louise Ekman sier: Det är jätteviktigt att ha täckning för de ord man använder och prata med sin egen tunga. Hör hur politiker pratar! Jädra mysko ordsammensättningar! Det är en sorts förgiftning. Det är ett sätt att fjärna sig från verkligheten. Jag står ofta och pratar med publik. Jag vill bli begripen av den jag pratar med. Jag tycker att man ska prata så att det inte skapar avstånd. Till det hör att man måste vara medveten om sitt ordval.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden