søndag, september 13, 2015

Jeg skal straks på eventyr

Det er eventyr jeg er temmelig spent på, snart ferdig med å booke 5 uker på vestkysten av USA. Vi skal bo med utekjøkken i Joshua Tree-ørkenen, i et slags teater ved saltørkenen, ved røde fjell og høye trær, blant geiter, kyr, surfere, hippier, esel, sjøløver og fjell-løver. Jeg skal diskret, innmari diskret, jakte på Harry Dean Stanton og jeg skal kjøre en svær trafikkmaskin i Los Angeles. Jeg skal til gamle Las Vegas og tenkte se på Hoover-demningen.

(her skal vi bo med utedusj og utedo i Joshua Tree-ørkenen)

Den voksne ungen og jeg har spart til denne turen noen år. Vi gir hverandre penger i gaver til en felles konto, setter inn på konto når andre anledninger passer også. Felles reisekonto er en super ide. Det er en lovnad så godt som råd er om at en reise kommer til å skje.

Vi har hatt 1000 kroner per døgn per pers til mat, sovested og bensin som utgangspunkt. Flyreise og bil-leie betalte vi utenom. Og så bruker vi nok litt ekstra når lønningene tikker inn, men det er greit å vite hva som er mulig uten slektninger og venner vei-langs.

(og utekjøkken)

Jeg gleder meg

Nå er det en ukes jobbing igjen og så er det en lang, lang flyreise til San Francisco. Jeg har kjøpt meg dyre BangOlufsen øreklokker og planlegger å stenge ute verden og dope meg med overfladisk film.

Jeg skjønte nylig at jeg snart (i slutten av oktober) har blogget i ti år. Det er lang tid, og Internett er anderledes enn da såklart. Jeg vil beholde dette stedet for å skrive og surre i fred med lengre tekster. Men jeg har også blitt begeistret for andre nettsteder siden den gang. Jeg pøser nok på med bilder og inntrykk fra eventyret på Twitter, på Facebook fr.martinsen, litt her, og kanskje særlig på Instagram.
Og hvis du har et tips du vil dele, gjør det nå.

A desert road from Vegas to nowhere
some place better than where you're been
A coffee machine that needs some fixing

2 Kommentarer:

Blogger Olds69 sa ...

Vil anbefale å kjøre ene veien fra SF til Las Vegas på øst-siden av Sierra Nevada fjellene.

Det vil gi deg muligheten til å stikke innom:

Virginia City (Bonanza !)
https://picasaweb.google.com/116976622934707735676/VirginiaCityNov201202

Bodie (Det er spøkelsesbyen sin det)
https://picasaweb.google.com/116976622934707735676/Bodie2015

Og naturligvis Death Valley + Grand Canyon...

(forøvrig så er Zion nasjonalpark ~6timer kjøring fra Las Vegas og nesten penere enn Grand Canyon https://picasaweb.google.com/116976622934707735676/ZionNationalPark201402)


Olds69

16 september, 2015 15:48  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk for tips og bilder! Grand Canyon, Zion og Death Valley ligger i kjøreplanen, og vi skal kjøre øst for Sierra Nevada-fjellene, men hadde tenkt å passere over litt under Bodie. Vi skal se på det, detaljene i tidsplanen. Jeg syns Bodie virker interessant. Virginia blir nok for langt nord etter planen.

Jeg gleder meg til å kjøre i alle de ulike landskapene.

19 september, 2015 11:13  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden