lørdag, desember 14, 2013

Internett, min venn

I lommene har jeg nettutstyr. Jeg rusler rundt i New York på desemberferie med nettbrettet, og med en lommeruter som gir meg så mye nett jeg trenger hele ferien, langt billigere enn utlands-mobilnett. I lommene har jeg også min egen lommelader, som kan gi meg ekstra strøm hvis jeg skulle bli tom. Jeg er godt rustet for ferie.

Les hele teksten i Journalisten, jeg kritiserer at hovedtyngden av den journalistiske nettdekningen er så fryktsom.

5 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Til tross for redskapsskrytet mitt, så ser pc-en ut til å ha gått dukken, og fra ipad og nettbrett får jeg ikke til å klistre lenka oppå tekst. Sorry for det.

14 desember, 2013 16:35  
Blogger Sif sa ...

Edge og Foursquare har jeg ikke hørt om før. Leser gjerne en post om sånne ting du bruker :)

17 desember, 2013 18:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei!
Edge er bare det dårlige mobilnettet vi hadde før 3G kom (og som vi av og til må nøye oss med fortsatt).

Foursquare er en app du kan legge til mobiltelefonen din. Du logger inn på steder du besøker. La oss si du går på Saga kino, da logger du inn der, og du kan også legge inn bilder av kinoen og tips om at det f.eks er strømuttak under sofaene i kjelleren etc, ting som andre kan ha nytte av.

All informasjonen folk legger inn kommer deg til nytte hvis du f.eks er turist i Oslo og sitter på Oslo S. Da kan du bruke Foursquare til å søke opp hvilke kinoer som er i nærheten.

Jeg syns det er et nyttig redskap for å f.eks se hva folk har skrevet inn om restauranter jeg lurer på om jeg vil gå på. Det virker litt som Trip Advisor, bruker du det?

Airbnb er en av mine favoritter for tiden. Kjenner du den tjenesten? Leiligheten vi brukte i New York og denne jeg er i nå i Spania fant vi gjennom det nettstedet.

18 desember, 2013 00:19  
Blogger Sif sa ...

Takk! Skal sjekkes ut :)

Airbnb har jeg vurdert å leie ut et rom via, men jeg synes det er litt skummelt!

19 desember, 2013 06:41  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg har brukt det en del, og føler meg temmelig trygg. Systemet er godt. Firmaet er stort og anerkjent og trekker de pengene de sier de skal trekke, og i den andre endre som utleier, så får du de pengene du skal ha.

Hvis en utleier bryter en avtale om leie mer enn en gang blir den ekskludert.

Systemet er godt. Hvor vellykket det blir kommer mye an på hvor kritisk man er og hvor godt man leser bildene/teksten.

Jeg ligger f.eks stort sett unna de jeg kan se er proffe utleiere, dvs de leier ut studenthybler eller mange leiligheter. Man bør i alle fall være klar over at det er det man får. De leilighetene er ofte veldig tomme, ei sleiv, fire tallerkener, ingen omtanke i innredning der den som vanligvis bor der også har en osterasp og eddik stående i skapet, sånt no.

Og så hopper jeg helt over de som har profiler med få bilder og få kommentarer.

Når jeg har funnet et sted jeg kan tenke meg, leser jeg kommentarene nøye.

19 desember, 2013 18:19  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden