onsdag, august 13, 2008

Rocky Horror Picture Show

Jeg så Rocky Horror Picture Show med heftig publikumsdeltakelse på Rockefeller for lenge siden.

Jeg ble begeistret

Det var sangene, fortellergrep som var helt nye for meg, stemmebruk, rytmeskift. Og så publikum som (utkledd som karakterer i filmen) løp opp på scenen og danset med og som fylte ut filmens pauser mellom replikker med absurde tilrop.

Som her i starten av filmens scene 5, der publikum vil rope KICK IT like før Brad sparker til dekket, sprute med vannpistoler når det regner i filmen, blitze med kamera når det lyner og beskytte seg med avis over hodet når Susan Sarandons figur Janet gjør det samme.

Forventningsfulle publikummere før visning i England i 2006.
Her hører du publikum samhandle med teksten i filmen (litt).

Dette må ha vært i starten av internett tror jeg. Det var i alle fall i starten av min internettbruk. Jeg husker at jeg søkte meg frem til noen fans i Vestfold, jeg fant ut at dette var svære greier i studentbyer i England og USA og neste gang jeg dro til London forsøkte jeg å finne frem til en visning.

Nå skal filmen spilles inn på nytt.Denne wikipedia-artikkelen på Rocky Horror Picture show er god.
Wikiquotes fra filmen.
Utbygd wikipedia-artikkel på Time Warp, signatursangen i filmen.
Her er instruksjonsfilmen så og si til Time Warp-dansen

It's just a jump to the left.
And then a step to the right.
Put your hands on your hips.
You bring your knees in tight.
But it's the pelvic thrust
That really drives you insane.
Let's do the time warp again!
Let's do the time warp again!Sweet Transvestite.
Her med klassisk publikummer foran filmen i Madrid i fjor (støyete).
Teksten til Sweet Transvestite.
Jeg husket noen av replikkene fortsatt.
På fotografiet under pyntes Tim Curry før filming.
Han gjorde rollen sin som Frank-N-furter så godt stakkar at han fikk trøbbel med å få nye en stund etter.Her synger en ung Meat Loaf Eddies song. I starten av snutten er det en motorsykkel som kommer brasende inn og på Rockefeller kom en ordentlig motorsykkel rusende opp skrå-inngangen, for en ekstase.Dagens Susan Sarandon har sneket seg inn med datteren og Molly Ringwald og Natalie Portman for å se publikumsdeltakende Rocky og likte det bare sånn passelig, men kom i alle fall med denne nyheten om at hun boykotter filmprodusentene,

- They should have shared some of the wealth from “Rocky Horror.” I will let you in on a secret. When they did the DVD and they asked me to do a voice over I said, “You know, how about getting people some money? None of us made any money and you could throw a little money our way.” And they wouldn't and I didn't. They took an interview from VH1 that I'd done for their anniversary show - because I've done a lot of press for “The Rocky Horror Picture Show,” I love the movie and I love the people - and they took that and put it on the DVD, so I'm boycotting.

For me it's the principle of the thing but there are other people involved in that movie who deserved and need some money. They should spread it out a little bit. It's been a golden egg for the longest time and it's the least they could do.


Hva mangler jeg nå i denne posten? En bit fra Fame der Doris går på Rocky Horror Picture Show og danser foran kinolerretet. Og en tekstfil som viser noe av samhandlingen mellom publikum og film, finner ikke noen av delene.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Velkommen inn! Til verdens første interaktive kinoopplevelse. Et fenomen, en helt egen fandom, et rituale

14 august, 2008 08:40  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det var magisk.
Jeg har lyst å gjøre det mer.

14 august, 2008 10:26  
Blogger ithil sa ...

Da jeg var i New York med klassen i mars, dro vi på en midnattsvisning på Chelsea Cinema. Jeg storkoste meg (hadde jo sett filmen hundretusen ganger før), mens de andre i klassen var skeptiske. Jeg tror ihvertfall de var skeptiske, for ingen av dem hoppet opp for å gjøre Time Warp-dansen.

14 august, 2008 15:01  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men hør der. Jeg tenkte ikke på det da jeg var i New York, vi var jo i samme by samtidig. Det var dumt. Men fint for deg.

14 august, 2008 15:08  
Blogger Maria Amelie sa ...

rocky er fantastisk! vi pleier å spille den på samfundet i trondheim. så hvis du er i nærheten av byen på våren, så si fra!
hilsen fra eks-magenta;-)

16 august, 2008 21:46  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei Magenta-Amelie,
det skal jeg nok.

16 august, 2008 21:55  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden