søndag, november 18, 2012

Ruby Wax

Jeg kom hjem fra den lille ferien, rett til det jeg leste i avisa skulle være krise-Skavlan fordi Rod Stuart var blitt syk. Det må være lov å være glad for det og samtidig ønske Rod god bedring, for i Skavlan-studio var Ruby Wax og Vigdis Hjort.

Jeg frykter at jeg er den eneste i verden som husker Ruby Wax og at hun ikke ble sett på med mine kjærlige øyne av tv-seerne i går. Ruby Wax en gammel helt. Hun lagde tv-show med de frekkeste, mest overraskende spørsmål før noen på stand-up-Latter var født og hun konfronterte foreldrene sine på tv før Karl Ove hadde fått hår på hodet. Hun var en god journalist innenfor rammene av humor. Her i et øyeblikk med O.J. Simpson som jeg hadde nytte av å friske opp kunnskapen på wikipedia (for en historie det var). Her er intervjuet, første del fint, slutter plumpt.

Og Vigdis Hjort snakket også fort og lenge og alene, men jeg er helt sikker på at hvis jeg var 22 år og satt i stua i Berlevåg eller i Stokke så hadde hun nådd frem til meg likevel. Det er bra.

5 Kommentarer:

Anonymous Eirik Newth sa ...

Spennende dame. Har du sett TED-talken hennes? http://www.ted.com/talks/ruby_wax_what_s_so_funny_about_mental_illness.html

18 november, 2012 10:34  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nå gjør jeg!

18 november, 2012 10:37  
Anonymous Hege sa ...

Jeg likte Skavlan på fredag, men jeg fikk likevel vondt i magen. Vigdis Hjorth hadde mye på hjertet, og hun lot det komme fort og friskt. Men da hun var ferdig, fleipet Ruby Wax med at programlederen ikke hadde klart å stoppe henne, - og det er da det knyter seg for meg. Jeg blir også ivrig av og til, har mye på hjertet. Etterpå blir jeg dårlig fordi jeg er redd for at jeg har tatt for stor plass. Derfor identifiserte jeg meg over alle støvleskaft med V H på fredag, og jeg ble så opptatt av hvordan hun opplevde fleipen, om hun også blir lei seg, om hun ikke får sove og planlegger å bli taus og mystisk ved neste korsvei.

18 november, 2012 19:36  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tror jeg skjønner deg. Denslags skam er en ekkel gammel rev. Vi skal passe oss, vi skal være passelige, alltid.

Jeg tror Vigdis Hjort er vant til å ta plass, jeg kan tenke meg at hun liker det. Jeg håper det. Men det å ikke beherske alle situasjoner med eleganse, er noe det går an å våkne av klokka 04.00.

Jeg oppfattet det som at Ruby tok med seg selv og Vigdis Hjorth i fleipen, at de to ikke lot seg stoppe, det kan være feil, jeg håper det var rett.

18 november, 2012 20:56  
Anonymous Hege sa ...

Jeg oppfattet henne også sånn. Men likkavæl ...

20 november, 2012 19:08  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden