onsdag, juli 11, 2012

Livet kan være mangfoldig

Og vi kan leve inne i kulturen vår også uten å praktisere på strengeste vis. Og jeg har dilla på det svenske radioprogrammet Sommar i P1. I dag er det Heidi Andersson som forteller. Husker dere henne, det gikk en dokumentar om henne på kino for noen år siden "Armbryterskan från Ensamheten".

Jeg husker henne godt. Heidi Andersson er verdensmester i å bryte handbak og det lille stedet hun kommer fra heter faktisk Ensamheten og der bor det 16 mennesker.

Hun snakker om å være sterk

Hun snakker om at man kan bli sterk på kost med elgkjøtt og potatis og innstillingen fra arbeid med potetgrevet i et veldig stort potetland.

Mannen til Heidi er skiløper og ligger ofte på eget rom og er redd for forkjølelse og sønnen Dante er han ikke fryktelig aktiv med. Det er Heidi som passer unge og som også trener og konkurrerer hardt. Og Heidis pappa Kent "en sann feminist" passer ungen hjemme i Ensamheten i dagesvis mens Heidi konkurrerer og pumpar brøst, både med pumpe og for hånd. Og skiløperen går på ski.

Heidi og skiløperen er ikke gift. De har et ark hengende på veggen der det står at de skal være sammen og gjøre morsomme ting. Heidi og skiløperen sier ikke hade på forberedende vis når de drar fra Dante. De drar og så kommer de tilbake, med en slags letthet.

Her er programmet
Her er Heidi Anderssons side
Her er siden til bygda

3 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Ok, da.

Skiløperen er Bjørn Ferry, olympisk mester i skiskyting.

11 juli, 2012 23:04  
Anonymous Anonym sa ...

Det spelar kanske ingen roll, men Björn och Heidi är gifta sedan 2006. De bär inte ringar utan har diplomet istället för vigselringar.

//Marianne

12 juli, 2012 08:54  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men takk i alle fall! Jeg sleiv-hørte kanskje akkurat da. Hyggelig med diplomet, fint at de vil huske på å gjøre morsomme ting sammen.

12 juli, 2012 11:55  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden