torsdag, januar 19, 2012

Nye Facebook og meg

Jeg har hatt den nye facebook-layouten en stund og liker den ikke. Jeg syns utseendet inne på den personlige siden er rotete. Men det er en annen ting som ergrer meg mer.

Facebook har lagd historiebok av meg,
men det er de som har redigert meg, ikke jeg

Gradvis får folk på Facebook den nye lay-outen. Jeg har hatt den en stund og tenkt at jeg ville venne meg til den, men nei.

På nye Facebook har vi fått et sanntids kommentarfelt oppe i høyre hjørne på forsiden. Jeg liker det, det øker samtidigheten. Det jeg ikke liker, er at inne på de personlige sidene kan jeg ikke lenger se hvem som har kommentert hva hos hvem. Hvis jeg ikke får det med meg straks, kan jeg altså ikke besøke mine favorittfolk og se på hva de har snakket om i dag.

Facebook har altså flyttet mestparten av det f.eks jeg hadde liggende på siden min, og som man kunne bla seg bakover i, og skjult det bak en aktivitetsloggknapp. På den måten syns lite av aktiviteten min.

Facebook skryter av at de har lagd en historisk linje for meg, men her er jo bare de høydepunktene de syns om. Facebook har lagd historiebok av meg, men det er de som er redaktør. De andre hendelsene, de Facebook ikke ville ha med, ligger i lite format bak aktivitetsloggknappen. Facebook sparer lagerkapasitet kanskje.

Jeg syns det er rart at Facebook ser ut til å ha senket tempoet. Jeg liker å sammenlikne alt med hvordan det er å være i et veikryss. Veikrysset til Facebook likner ikke på en trafikkmaskin lenger, sånn som Twitter kan gjøre. Nå minner Facebook meg om et enkeltkryss på landet der noen absolutt skulle ha lyssignal selv om det ikke trengtes.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Jeg fikk på plass tidslinjen forrige helg, og er ikke helt enig med deg. Det er lenge siden jeg har valgt bort at mine bevegelser på andre sine profil synes hos meg, så det er ikke noe savn. Og så må jeg innrømme at jeg redigerte litt på mine egne oppdateringer, dvs fjernet noen. Så nå er jeg ganske komfortabel med det, og liker egentlig den nye layouten.
Anne

20 januar, 2012 19:20  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men det er forskjell på om du selv redigerer i gamle oppdateringer eller om det er Facebook som gjør det, og om det er du eller Facebook som bestemmer om dine bevegelser på andres profiler skal synes.

Jeg lurer på hvorfor Facebook vil sakke opplevelsestempoet.

21 januar, 2012 18:02  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden