fredag, januar 06, 2012

Anton Corbijn på Fotografiska

Fra neste helg og frem til 15. april er det portrettutstilling med Anton Corbijn på Fotografiska i Stockholm, det er den type opplysning som gjør at det går an å bestemme seg for å dra på tur.

Han er på plass til snakk selv den 14. januar, men akkurat det er utsolgt.

Og er ikke dette noe D2 skulle vist oss i dag?
De gjorde ikke det.
Men her er en dokumentar om Corbijn


Richard Prince

Og så er det Alexander McQueen, Iggy Pop, Patti Smith, Tom Waits, Al Gore, Nelson Mandela, Marlene Dumas, Anselm Kiefer og flere med.

Fotografiska skriver:

Corbijn arbetar fortfarande med svartvit film, men använder sig däremot inte längre av assistenter eller konstgjord belysning. Istället fotograferar han spontant, utan omfattande planering och i naturligt ljus.

Anton Corbijns inledde sin resa 1979. Han var drygt tjugo år när han flyttade till London, lockad av stadens framväxande New Wave-musikscen. I London gjorde han sig ett namn med fotografier för tidningen New Musical Express. Corbijn var vid den här tiden inte bara fotograf, han skapade även den visuella imagen för band som Depeche Mode, Joy Division, New Order och U2, bland andra. Senare började han regissera musikvideor för artister som Nirvana, Coldplay och Johnny Cash, för att nämna ett fåtal.



Fotografiska ligger på kaia under Söder, huset i seg selv er verdt et besøk.

Jeg trodde jeg hadde blogget om Anton Corbijn, for jeg så jo den utstillingen i New York for et år siden. Men jeg skrev mest om kvinnen som skulle dø av en hjernesvulst som jeg traff samme dag og litt om nanoteknologi og så Anders Johansen, sånt man kan komme til å tenke på når man går rundt i en by.


Lucien Freud

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden