tirsdag, august 16, 2011

Hold nå opp! 4

Arild Rønsen har skrevet i Klassekampen (ikke på nett, ikke lest) og havnet i Dagsnytt 18 (sett nå etter å ha sjekket twitterstrømmen min) og - Hold nå opp!

Arild Rønsen er en voksen, politisk skolert mann som "gir blankt blaffen i hvor mange menn/kvinner det er i politikken" - fordi Margaret Thatcher fins. Så kvinner er ikke nødvendigvis myke.

Han "har oppdaget i løpet av da´n" - etter å ha skrevet i Klassekampen fredag at det er gammeldags å mase med 50/50 kvinneandel, har han drevet research, etter å ha blitt invitert i radio.. har han forstått at det fins folk (bortsett fra kristne fundamentalister som er mot kvinnelige prester) som setter kryss på menn på valglistene, han "trodde det forsvant med stemmeretten i 1913". Men etter at Arild Rønsen har snakket med folk i dag har han skjønt at slike mennesker eksisterer.

Lederen for Kvinnesaksforeningen i Oslo, Gunhild Ramm Reistad, kunne fortelle Rønsen at selv om det er omtrent 40 prosent kvinner på listene, så kommer bare 30 prosent av dem inn i kommunestyrene.

Arild Rønsen "begriiper ikke at noen tenker kjønn i stemmelokalene" og antakelig begriiper han ikke at folk kan tenke kjønn utenfor stemmelokalene heller - han tror ikke folk under 30 skjønner noen ting av at ulike kjønn har ulike erfaringer.

For, syns Arild, i 99 prosent av alle tilfeller skal ikke kvinner kvoteres fordi kvinner er like flinke som menn, vi trenger ikke spesialregler for å komme inn i det ene eller andre styret.

Og dermed viser Arild Rønsen at han ikke har skjønt noe mer av hvordan kjønnsmekanismene virker etter denna da´en likavel.

Twittermeldingene som fikk meg til å se Dagsnytt 18:

Georg Arnestad
Jo dummare innlegg Arild Rønsen skriv i fredags-KK, jo større sjanse er det for at han hamnar til debatt i Dax 18

Julie Lødrup
HAR ARILD RØNSEN SNAKKET OM LIKESTILLING I #DAX18? (capslock skal ikke gjenta seg, men måtte til nå)

S T Bergestuen
Lenge siden jeg har hørt en som snakker såpass overbevisende om ting han ikke begriper. Arild Rønsen om likestilling i #Dax18

Charlotte Myrbråten
Arild Rønsen om mannfolk og kvinnfolk på Dax18. Help me Rhonda.

2 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Det går an å være mot kvoteringer, men altså Arild Rønsen, ikke med den begrunnelsen.

16 august, 2011 23:49  
Anonymous Hjorthen sa ...

Arild Rønsen burde holdt seg til å skrive om musikk. Eller vent...jeg likte ham ikke da heller.

17 august, 2011 23:53  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden