søndag, januar 09, 2011

Samson og meg

Jeg fikk en Samsung Galaxy Tablet, en ny venn. Nå leser jeg e-bok på senga, boka som Keith har skrevet om seg selv er første. Jeg lå i senga og bestilte den, kjapp kjapp to-tre tastetrykk, jeg slapp å styre med visakortet også ettersom jeg har konto på Amazon fra før.

Samson og innsovningsprosessen

Jeg må som regel lese en time før jeg sovner. Jeg leser og leser og blir trøtt og så er det om å gjøre å legge papirboka til side og snu den slik at jeg finner ut hvor jeg var neste dag, uten at jeg våkner opp av bevegelsene det tar.

Med min nye venn Samson er det lettere

Jeg lager en grop, en støtte av dyne og puter slik at Samson ligger støtt i passende leseavstand, slik at jeg slipper å holde den. Jeg slipper å snu bladet, jeg bare dytter litt med fingeren på skjermen. Jeg slipper å snu meg selv og boka på andre siden for å lese den andre siden. Og så sovner jeg bare og Samson ligger i gropa og fader seg ut selv etter 2 minutter og neste dag husker den akkurat hvor langt jeg var kommet.

4 Kommentarer:

Blogger ogjegbare sa ...

Dette er jo en vektig grunn til å skaffe seg tablet eller ipad. Særlig det der med å snu hele kroppen for å lese den andre siden, kjenner jeg igjen. Det blir som ursakte crawlsvømming i senga når du egentlig bare vil sove. Hele kroppen mot høyre, hele kroppen mot venstre, hele kroppen mot høyre. Det høres søvndyssende ut, men er det ikke.

09 januar, 2011 09:34  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nei, nettopp.
Og bevegelsen som skal til for å snu sida, et millimeters trykk bare.

09 januar, 2011 20:04  
Blogger fr.martinsen sa ...

En annen sak når det gjelder min Samson og lesing er at fordi den er så liten og er min nye mobil også så er den med i veska hele tiden og det er så fort gjort å dra frem boka på den og ta seg 5 minutter mens man venter.

Det kan man med papirbok også det er sant. Før når jeg hadde lengre reisevei hadde jeg bok i veska. Nå har jeg kort reisevei til jobb og noen bøker er store og det er mye som skal være i veska.

Men Samson er med, jeg tror lese bok på trikkestoppet an overta for rydde i sms-er for min del.

10 januar, 2011 18:22  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nå som jeg først har smakt på e-bokas søte frukt er min gamle venn Capris blitt treg. Jeg ville lese Inghill Johansens "Forsvinn" akkurat nå!

16 januar, 2011 23:11  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden