torsdag, januar 06, 2011

Huskeliste

Blåskjellene på Lucien og å spise sausen de ligger i også, eplekaka på Lucien som nesten bare var tynne epleskiver lagt oppå hverandre med karamellisert sukker oppå, prøve å lage dette og potetene på Balthazar som også bare lå tett oppå hverandre, kanskje det var røstipoteter rett og slett. Og pavlovaen på Balthazar med myk kjerne og lunkne jordbær og blåbær i saus rundt. De friske bringebærene oppå ostekaka som smakte nyplukka.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Digg!
Kebbe

06 januar, 2011 20:56  
Blogger fr.martinsen sa ...

I blåskjellsausen på Lucien var det hvitvin og fløte, chili, løk, hvitløk, rosépepper, kardemomme. Sikkert mer.

Hvis man går av på grønn T-banelinje på Prince street, eller var det Spring, rett i nærheten - da har man Balthazar rett rundt hjørnet og matbutikken Dean & DeLuca også, ikke glemme å kjøpe appelsin/bringebær ogogså blodappalsinjuice der.

Noen kvartaler lenger ned er ost og skinke-butikken Di Palo's og rett over gata fra den kakebutikken Ferrarra.

Og så må jeg huske å steke paprika og squash på lav varme i ovnen med olje sånn at de blir myke og søte.

09 januar, 2011 04:03  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jo, må huske lakrisen på matbutikken Whole Foods på hjørnet av Houston/Bowery, myk og god RJs Licorice.

09 januar, 2011 04:04  
Blogger fr.martinsen sa ...

Martinellis sparkling cider.

11 januar, 2011 07:20  
Blogger fr.martinsen sa ...

I dag stekte jeg paprika og squash på lav varme slik at de ble myke og søte, det gikk ok, bra nok. Vet ikke hva som kunne mangle for å gjøre det supert slik det var det jeg spiste det i New York.

Jeg prøvde å lage blåskjellsuppa en dag, det gikk ikke ok. Blåskjellene ble gummi og sausen skilte seg, det var noe feil med forholdet i blandingen hvitvin-fløte.

Nå skulle jeg til å sende e-post til Lucien for å tuske til meg blåskjellsuppetips men de tar bare i mot papirbrev og faks.

06 februar, 2011 19:52  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og mens jeg først er inne på deilig mat. En av de butikkene jeg jevnlig bruker Hotel Havana har lagt ned! Skal bli en slags kafé ser det ut til, med samme navn. De driver på og pusser opp.

Hvor skal jeg nå kjøpe blåskjell og roquefort fra produsenten Mons som er litt syrlig og ingefærbrus og parmaskinke som ikke er Parma men Toscana fordi den har en rand med pepper i tillegg?

06 februar, 2011 19:54  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden