torsdag, januar 06, 2011

Red Hook


I to dager har jeg fotografert nede ved Red Hook. Første dagen bare med Samson'en, vi gikk på tur i det området der nordmenn strandet på begynnelsen av 30-tallet da de mistet hyra på båten og ikke kom seg hjem fra Amerika. Så ble de liggende i slumbyer i Red Hook, sultne rett under den svære kornsiloen. Disse tre øverste bildene er av selve siloen.


Jeg ble så begeistret over hvordan det så ut der, jeg fikk lyst til å ta bilder med det ordentlige kameraet så jeg dro ut med Nikon i går ettermiddag.


Thor Gotaas har skrevet om kolonien på Red Hook i Ørkenen Sur.


Fra T-banestoppet


Fra T-banestoppet


Dette er T-banestoppet..


T-banestoppet utenfra. Trekassa er trappegangen opp til banen som går over bebyggelsen. Klikk på bildene for å få dem større.


Trekassegangen sett fra sida.


De tar i bruk luftrommet når de skilter i Amerika.


Red Hook er et småindustriområde med lagre og bilopphugging, ei lita havn, oljelagre. Og bebyggelse og skolebuss og IKEA.


Bebyggelse under T-bane-fundamentet.


Bispelokket men penere.






En slags allmen pynt som hang mange steder de plastfrynsene der.



Jeg vet ikke hva det betyr at lagringen er klimakontrollert. Kan man bestille et stabil antall grader? Til å heve bolledeig i?


Vi gikk der for å fotografere kornsiloen som står og forfaller (de tre øverste bildene). For å komme til gikk vi på ei lita kai med noen oljetanker. Plutselig skrek en amerikansk stemme gjennom en ropert, jeg snudde meg for å se hvor stemmen kom fra men så ingen. Det var nok noen inne på et kontor. Med fast uteropert.

Det var ingen andre å rope på en oss og jeg skjønte ikke hva stemmen sa, hørte bare noen tall. Jeg tolket det slik at han ropte lovhjemmelen som kom til anvendelse når han kunne forby oss å ta bilder av de oljetankene. Men det kan selvsagt bare være meg.


I skumringen på vei tilbake til T-banen.


Jeg skal legge ut noen flere i morgen. Nå skal jeg finne toget, skal på en tur i turen til New Jersey og BB King-konsert og overnatting på landens hotell. Jeg tror også, at når jeg kommer hjem skal jeg kjøre noen av disse ut på papir og henge de på veggen og invitere venner på vin og feriebilder.
(La ut fler bilder 10. januar)

8 Kommentarer:

Anonymous tb sa ...

Flotte bilder!
Og BB King-konsert?! Han lever ennå, ja?

07 januar, 2011 09:39  
Blogger Suzy Dahl sa ...

Ja - utrolig fine bilder. Og for et sted.

07 januar, 2011 19:51  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk, jeg var bra fornøyd med de bildene faktisk. Jeg skal legge ut et par til i samme post, men nå, skal jeg legge ut et par BB King-bilder. Han lever.

07 januar, 2011 20:16  
Anonymous Anonym sa ...

Flotte bilder! Det rare er hvor kjent miljøet virker. Akkurat som alt amerikansk før i tida var familiært via Donald ...

09 januar, 2011 18:35  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og så noen kommentarer fra Twitter:

AstorH: For et sted. Et av flere slummer som sjøfolk holdt til i. Viste du at taubåtene i NY var for det meste drevet av nordmenn.

Uno: Fantastisk! Fikk assosiasjoner til andresesongen av The Wire. Digger sånne småmerkelige steder.

10 januar, 2011 22:34  
Blogger Charlotte sa ...

Så kule bilder. Helt film.

11 januar, 2011 21:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, for faen. Disse og BB King-bildene er jeg skitfornøyd med på ulike vis. Og det er en god følelse for det var en stund siden forrige fotojubel for egen del.

11 januar, 2011 22:01  
Anonymous Maria M sa ...

For en kul kornsilo! Og bilder! Tøft.

11 januar, 2011 22:12  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden