søndag, januar 23, 2011

Likhet for loven

I januar har halve Norge og Jens sagt likhet for loven i så mange avisdager at den andre halvparten har rukket å tenke over om vi syns den skal forandres.

I morges leste jeg en artikkel om de utlandske tiggerne i Oslo, sigøynertiggerne, romfolktiggere, eller

masseturister som sjefen på Sentrum politistasjon kaller dem:

"- Er det greit med norske tiggere?

- Det er noe annet. Vår oppfatning er at tiggingen er en form for masseturisme. De kommer hit i minibusser. Den slags turisme vil vi ha slutt på, sier Hansen."

Det er det ordet Hansen og de andre på politistasjonen har valgt seg for å gjøre jobben lett for seg når de skal gjøre den jobben folk vil de skal gjøre. Masseturisme, solstol i Rimini liksom.

Likhet for loven

Jeg leser at Høyesterett har bedt om å få høyere straffer til det de kaller mobile vinningskriminelle og som de formålstjenlig nok også kaller organiserte kriminelle. Organiserte kriminelle, narkotika og drap og Sopranos liksom:

"I fjor vinter ble han tatt med en ryggsekk og iPod som ikke var hans. Og for å pante tomflasker fra to sekker merket «Grand hotell». Straff: 28 dager ubetinget fengsel.

Han har også fått tre forelegg: ett på 10.000 kroner for å bære kniv og stjele en øl til 25 kroner på Kiwi. Ett på 6000 kroner for å sove ute i en park. Og ett på 5000 kroner for å stjele bensin."

Straffenivået er skrudd opp fordi politikerne hører på folk (mange) som syns det er ubehagelig med tiggere som snakker til oss når vi går forbi.

Folk jages fra parkene om natten og hvem gjør det?

"Rusken-patruljen er blitt satt til å jage tiggere vekk fra parker og skoger de overnattet i." Rusken er en del av renovasjonsetaten til Oslo kommune. Mennesker er blitt et renovasjonsproblem. Det er gjennom Rusken at alle skolebarn hver vår skal lære å plukke søppel.

Les hele Aslaug Tangvald Pedersens artikkel her, en lang og god sak.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden