tirsdag, juni 22, 2010

Bok på benk


Ting man kan komme til å gjøre for å vekke seg selv litt. Jeg la ut disse bøkene som jeg har lest og er ferdige med, jeg har gjort det før, jeg prøver å begrense hvor mange bøker som skal bli værende i huset mitt. De ligger på en benk i rosebed-ringen på Olaf Ryes plass.

Hvor blir de av? Jeg skrev i bøkene og foreslo at den som tar den med kan google "fr.martinsen bok benk" og fortelle hvordan det gikk, hvis de vil. Jeg så en rumensk tigger i øyenkroken, kanskje han fant en slags nytte av dem.

To be continued..

18 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg går oppom og ser om de ligger der fortsatt.

22 juni, 2010 21:05  
Blogger fr.martinsen sa ...

De lå der fortsatt alle sammen. Noen få gikk forbi, ingen av dem la merke til bøkene som lå på benken.

22 juni, 2010 21:15  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nå da? Jeg går opp og kikker igjen.

22 juni, 2010 22:16  
Anonymous Hanne LK sa ...

Har du prøvd deg på bookcrossing.com? Anbefales på det varmeste. Da er sjansen mye større for at noen kommer jaktende på bøkene dine ;)

22 juni, 2010 22:18  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg orket ikke logge meg inn, eller hvordan det nå var, husket jeg var innom. Tenkte vel at sjansen egentlig er større for at noen bare går forbi og tar med seg en bok enn at man skal dra til et sted for å finne den?

I alle fall, bøkene ligger fortsatt på benken. Noen har sett på dem og ikke tatt med seg noen.

22 juni, 2010 22:27  
Anonymous Hanne LK sa ...

En av de kule tingene til bookcrossing er post-it-lapper som det står "I'm not lost, i'm travelling" på. Men du kan jo lage dine egne postit-lapper og lime på bøkene?
Jeg tror at mange tror du bare har glemt dem der, så hvis du skriver noe slikt som "Gratis" eller noe, så funker det nok like bra.

22 juni, 2010 23:00  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg gikk opp med en lapp nå.
Det er ikke meldt regn i natt heldigvis.

22 juni, 2010 23:19  
Blogger Thomas sa ...

Jeg hadde aldri turt å plukke opp en sånn bok, av redsel for å få huden full av en eier som sikkert var like i nærheten og hadde lagt ut bøkene som et slags sosialt eksperiment. Men så er jeg vel bare feig. God idé!

22 juni, 2010 23:28  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men nå står det "vær så god å ta" på en lapp der, mindre skummelt da tenker jeg.

Nå senker mørket seg over rosebedparken. Men i morgen tidlig. Eller kanskje i natt likevel, en brisen en som setter seg på benken litt.

22 juni, 2010 23:35  
Anonymous tb sa ...

Enig med Thomas. Hadde aldri våget å ta en sånn bok på en benk. Blanding av oppdragelse (de tilhører noen som har glemt dem og som nå er på vei tilbake for å hente dem) og paranoia (eieren står sikkert og lurer bak en busk)..

23 juni, 2010 08:51  
Anonymous Linn sa ...

Jeg ville tatt dem! Men det er kanskje bare fordi jeg driver med sånt sjæl? Jeg legger mine på trikken, som regel, med en lapp på. Men har hørt at det er en sånn bookcrossing-hylle på Oslo S, ved La Baguette eller noe sånt, der man sikkert også kan legge bøker som ikke er registrert. Bookcrossing-siden er et helvete å navigere i, jeg ga opp tre ganger.

23 juni, 2010 09:15  
Blogger fr.martinsen sa ...

I morres var alle bøkene borte fra benken, bare lappen om at det bare var å ta lå igjen. Jeg håper den/de som fikk seg bøker legger igjen beskjed her. Kom igjen´a!

Jaha, fast hylle på Oslo S, Linn, det er jo en super idé, skal sjekke den. Så slipper man alt trælet. Og det er jo da man særlig trenger en bok. Enda mer enn ellers.

Folk burde forresten gjøre sånn i enda større grad med avisene og bladene sine.

23 juni, 2010 09:34  
Blogger Sif sa ...

For noen uker siden hadde noen satt igjen en bok på et gatehjørne her i York, og selv om det var lørdag og massevis av folk som gikk forbi var det ingen som plukket den opp. Muligens fordi boken var "The Sacred Art of Stealing"? :)

Når jeg åpner butikk skal jeg ha en Bookcrossing-hylle også!

23 juni, 2010 12:59  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ha ha, da lurer man virkelig på om man er med i et kunstprosjekt... Skjult kamera, direkteoverførte bilder til en gallerivegg.

23 juni, 2010 13:58  
Blogger annebo sa ...

Jeg har vært ved boktreet i Berlin, noen gamle trestammer de har laget innfelte hyller i, med gjennomsiktige plastflaps-dører. Det kom folk hele tiden, både berlinere og turister. Men noen hadde lagt igjen en utgått Windows-instruks...

24 juni, 2010 12:11  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ha ha. Faste steder må være tingen, på jernbanestasjoner, t-bane-stasjoner (aviser også) utenfor biblioteket. Her er det utviklingspotensiale.

24 juni, 2010 12:22  
Anonymous sveinert sa ...

Eller hva med et bokby-konsept?
http://bokbyen.no/wp-content/uploads/2009/09/034.resized.JPG

25 juni, 2010 18:13  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jo, bokbykonsept er fint, men det er vel for spesielt interesserte, jeg liker enda bedre det som inkluderer flere.

26 juni, 2010 01:12  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden