søndag, mai 30, 2010

Teknisk bloggspørsmål

Nå har jeg blogget i mer enn 5 år, snart 6 - tida går - og besøkstallene har vært ganske stabile etter at de krøp oppover en stund i begynnelsen. Det er variasjoner som går på sommer/vær/utfartshelger/min bloggfrekvens, men stort sett stabilt,
en liten økning igjen det siste året eller så.

Før mai da

I mai er besøkstallene (har brukt redskapet "sitemeter" hele tiden) halvert. I samme periode har besøket av googlebot økt i svært stor grad. Jeg vil tro at dette betyr at google ikke rangerer bloggere så høyt som før? Eller?

Jeg er ikke helt sikker på at det bare er google-besøkene som har sunket, riktig så nøye overvåker jeg ikke trafikken. Men jeg setter stor pris på de google-søkene jeg har, de som kommer til min side via google søker stort sett det de får, lite pupperoglårsøk inn hit.
Det betyr at gamle bloggposter kan ha et fint longtail-liv på google.

Så er det noen som kan si noe om hva som kan ha endret seg i mai?

2 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Ingen ser ut til å ha samme erfaring som meg her. Jeg skulle like å høre fra dere som blogger som evt. fortsatt har samme besøk som i april.

Og så noen kyndige på google-ranking, evt. sitemeter-fails. Jeg har googlet, finner ingen rimelig forklaring. Men den fins jo et sted.

30 mai, 2010 21:50  
Anonymous Hjorthen sa ...

Jeg vet ikke hva som har endret seg, ser jeg på mitt besøk så har det riktignok nesten halvert seg siden mai 2009, og jeg har ikke hatt så lave besøkstall siden sommeren 2007, men det er en gradvis reduksjon som jeg antar har mest med min egen bloggfrekvens å gjøre.

Men kanskje er du inne på noe med googles bloggrangeringer? Jeg har ikke noe å sammenligne med, men det virker kanskje som det er færre rene googletreff ja? Fortsatt mange treff på google images da, så det er ikke sikkert den forklaringen holder?

02 juni, 2010 09:26  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden