søndag, mars 14, 2010

This is just to say 16

Har parfyme blitt den nye røyklukta?

.. Noe vi har rett til å være forskånet for,
kan du være så snill å gå ut på balkongen?

De siste årene har folk begynt å klage på parfymelukt på bussen.
Jeg tror dette kom parallelt med at parfyme skulle lukte lett av gress, ikke tungt av sex slik parfyme gjorde før
(eller slik var det egentlig den så ut).

Vi har sluttet med parfyme

Og vi tåler ikke at andre tar seg til rette i neseborene våre.
Hva blir det neste, skal folk begynne å gå med grelle farger også?

9 Kommentarer:

Blogger Ingeborg Bjorland Hansen sa ...

Folk er visst allergiske også, mot parafymelukt.

15 mars, 2010 07:23  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja. Jeg tror noen av de som sier allergisk mener "liker ikke".

15 mars, 2010 07:43  
Anonymous tb sa ...

Tror noen som sier at de er allergiske mot røyk også egentlig sier "liker ikke"?? I alle fall når det f.eks. gjelder folk som røyker utendørs, eller når det lukter røyk av klærne til folk...

... ellers var det ei historie i Donald om dette for en stund siden, Donald ble borgermester(?) på et knallhardt program mot b.eks. stygge klær, dårlig sangstemme osv

15 mars, 2010 12:40  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det tror jeg også, altså dette med at noen bruker allergi-ordet feil på røyk. Det de mener er ofte: Jeg foretrekker å slippe røyklukt. Mens den stakkaren som røyker blir sendt ut i 10 kuldegrader for å stå der. Men ikke på mine fester.

15 mars, 2010 12:53  
Anonymous Muriel sa ...

Mulig jeg husker helt feil nå, men var det ikke ei eller anna gruppe som gikk ut mot parfymebruk? Eller var det en ansatt som gikk ut mot arbeidsplassen sin?

15 mars, 2010 20:47  
Anonymous tb sa ...

Men noen er jo allergisk. Ei jente i klassen til min datter fikk alvorlige astmaanfall hvis noen brukte for mye parfyme for nær henne på skolen.. På det verste måtte hun ha legehjelp..
Og unge gutter (og jenter?) trenger så absolutt et kurs i riktig bruk av parfyme/deodorant. Less is more er liksom ikke mottoet.. ;-)

Ellers har jeg brukt litt tid på å lete etter det Donaldbøadet, der Donald med makt slo knallhardt ned på alt han ikke likte; tyggegummitygging, plystring på gata, klær i grelle fareger, sterk parfymelukt osv.. fylte opp Andeby-fengsel med forbrytere mot den gode smak ;-)

16 mars, 2010 08:31  
Anonymous tb sa ...

Personlig er jeg forresten allergisk mot marimekko. Får hodepine av det visuelle skrålet... Forby det! Og korpsmusikk! Helt klart allergisk reaksjon ved minste eksponering.

16 mars, 2010 10:12  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det er ikke de egentlig allergiske jeg er muggen og mistenksom mot, men de som går rundt og syns det er rimelig at andre ikke skal komme borti-dem på noe vis.

De som ikke liker røyklukt har supre tider nå. Og røykeloven er fin den, folk skal beskyttes mot passiv røyking, men det må finnes unntak for alt og det er her de pripne viser seg. Og nå skyter jeg hardt på noen av vennene mine, det får gå.

16 mars, 2010 10:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nettopp. I Norge har vi fått barnevognmafiaretorikken, selv i sammenhenger som dette går mange folk i svart hvis jeg nevner at også folk med barnevogn kan få gå på café: folk med små barn er liksom et spesielt irriterende folk som griser mer og tørker mindre opp etter seg og så dette at de kommer i flokk.

Det samme med de stakkars 7 til 16-åringene som ikke har adgang i mange dagligvareforretninger før etter 15.00.

Jeg er en ensom rytter som fekter med det jeg har for hånden til forsvar for alle disse, også de stakkars kjerringene som har feil lukt og feil farge og bare ville pynte seg litt før jobben, men så slang de på seg sex-parfymen som kiler så ekkelt i neseborene våre, vi som vet å kle oss med de luktene som er gangbare for tida. Vi.

22 mars, 2010 17:18  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden