tirsdag, mars 09, 2010

Akkurat nå 65

Jeg kom hjem nå fra første dag på dj-kurs og alt jeg kan tenke på er: Alt hva vi har nå for tiden, det er jo helt fantastisk! For tusen år siden hadde jeg lyden fra platespilleren, trommeslaget, starten på et ord som kom ut fra den i hendene, slik man kan lete seg frem til lyden når man kan dra stiften på platespilleren både frem og tilbake.

Det var en deilig følelse,

..det at lyden på en måte hørte til i kroppen. Hvis det går an å forstå hva jeg mener. Kanskje som andre kan ha det når kroppens bevegelse fører øksa gjennom veden, eller noe.

Uansett

Jeg har savnet den kroppslige kontakten med lyd.
Og også det å mikse den sammen.
Og så har jeg ikke skjønt noe av hvordan de gjør det, dj-ene, hvordan kan man ha den type kontroll med en cd-plate og en cd-spiller? Men de har helt andre cd-spillere, det er saken, det visste ikke jeg. CD-plata blir som en lp-plate, man kan bevege den frem og tilbake med fingrene, finne det enkelte trommeslag midt inne i sangen. Man kan til og med ta digital lyd annenstedsfra og overføre den til noe som likner helt på en gammeldags lp-plate, hvis man foretrekker akkurat den fysiske størrelsen.

Men nå må jeg tenke på noe annet. Hvilket platekutt skal jeg ta med til de andre i morgen, til del 2 på kurset, som de kan høre på og vi kan bruke til noe. Hei, platesamling, der var du jo.

4 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Nå står det mellom Balanescu Quartet og Laurie Anderson (et par kutt). Jeg har ikke helt klart for meg hva vi skal bruke de til, dette er jo musikk som er lekent mikset fra før. De har biter man kan ta ut, er det det vi skal, eller skal det være rytmer som vi skal mikse i hverandre, aner ikke. Og nå er jeg svimmel og mett i haudet av det jeg har fått inn i det i dag. Marsj i seng.

09 mars, 2010 23:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og at man kan få plater der bare vokalen på et musikkstykke er, eller bare rytmedelen, jeg visste ikke det en gang.

Eller equalizeren, hvordan man kan bruke den til å snike inn en ny sang ved å begynne med bare en del av frekvensområdet. Selvsagt, men det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg pleide tenke at på musikk lar jeg equalizeren være i fred, hvem skulle jeg være til å forrykke den balansen proffsen hadde tenkt ut.

For en magisk ny verden.
Men nå marsj i seng.

09 mars, 2010 23:33  
Anonymous Anonym sa ...

Høres ganske kult ut. Hvem holder sånne kurs?

14 mars, 2010 23:34  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det var kult.
Dette var et todagers kurs i anledning kvinnedagen, ellers så tror jeg AKKS har kurs.

15 mars, 2010 07:42  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden