tirsdag, mars 16, 2010

Reaksjonen mot Nordby og Gaustad

Alle saker har sin dramaturgi

Etter en tid oppstår det tretthet. Men ettersom oppmerksomhet presser på avgjørelser i en sak, klarer jeg ikke la være å lure på om stillheten i mediene i dag og dagene etter prøve-VM har latt Norges Skiforbund i fred med å ta en VM-renn-bekvem avgjørelse?

Hvorfor ble det så taust?

I dag, fra klokka 10.00 til 19.00 (planlagt) har Norges Skiforbund hatt styremøte. Blant sakene har reaksjonene mot Gaustad og Nordby for at Romøren var den som "kom til å" jumpe utfor den nye Holmekollen for første gang vært. Det har gått to uker siden Romøren valgte å testhoppe før Sagen og en sjelden sterk opinion var enige.

Så fikk Romrøren utestengelse fra å hoppe en uke og folket begynte å dele seg, mange var enige om at det var Nordby og Gaustad som skulle ta støyten.

Og så ble det stille

Jeg har ikke funnet noen forhåndssaker at Norges Skiforbund skulle behandle saken i dag, ingen har twitret om spenningen, facebooket om det. Jeg har ikke funnet noe på nettet om saken. Før Aftenposten nå melde at de to ansvarlige for prøvehoppingen får "en mild reaksjon": Skiforbundets styre har på et møte i kveld bestemt seg for å komme med en relativt mild reaksjon mot de to - Nordby og Gaustad. De blir av skiforbundet ansett for å være hovedansvarlig for at Bjørn Einar Romøren ble første hopper ut fra hoppkanten i nye Holmenkollen.

Bare fy, ikke innestraff en gang

Her er VG

Og hva betyr en irettesettelse egentlig?

Her er Dagbladet, vi får ikke vite det her heller.
TV2, via NTB er litt strengere i formen.

24 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Hvor blir overskriftene av "Romørene måtte bære straffen alene"?

16 mars, 2010 22:24  
Anonymous Anonym sa ...

Irettesettelse! Jeg ler meg skakk.... For noe tull! Det er da ingen som helst tvil om at det var en eller begge av dem som var den egentlige *skurken(e)*
Bli kvitt slike som skyver skylden over paa andre. :-(

16 mars, 2010 23:18  
Blogger fr.martinsen sa ...

Alle tre er ansvarlige individer. Romøren må bære sitt ansvar, Gaustad og Nordby sitt. Men det ser ikke ut til å være samsvar mellom straff og handling/ansvar her.

16 mars, 2010 23:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

Bloggeren Livet Leker viser hvordan wikipedia i skrivende øyeblikk peker på sammenhengen mellom Romørens prøvehopp og rennledelsen i Holmenkollen.

16 mars, 2010 23:44  
Blogger einar sa ...

Det er ikke mindre enn flaut at de som har ansvaret, kryperm under fellen, og skjuler seg. Romøren fikk skylden. Fy til rakkeren for noen feige karer.
Hilsen Einar 74 år

16 mars, 2010 23:52  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg er enig i at det er flaut å krype under fellen. Men Romøren har sitt eget ansvar. Det fratar slett ikke de karene som planla testhoppene ansvaret sitt. Jeg skulle like å vite hva som har skjedd i kulissene til Norges Skiforbund.

16 mars, 2010 23:56  
Blogger fr.martinsen sa ...

Torgeir Nordby er ikke enig i at dommen var mild og rettferdig.
- En irettesettelse kan jeg ikke leve med. Jeg har derfor bedt om et møte med skiforbundets president Sverre Seeberg onsdag.


Betyr dette at han trekker seg i morgen?

17 mars, 2010 00:09  
Anonymous Anonym sa ...

Som vanlig rotter ledelsen seg sammen.
Romøren blir straffa, men dei ansvarlige lederane får ein liten irettesettelse.

17 mars, 2010 00:33  
Anonymous Anonym sa ...

det var mildt og forventet av ett sånn gubbevelde... neitakk nå synes jeg faktisk det er nok og at de 2 bør gå.... sammen med skiforbundets styret... de har ikke min tillit lengre og for min del når sånne hopprenn går på nrk svitsjer jeg til en annen kanal... makkan til jævla pakk(unskyld utrykket.) rommøren fik gjenomgå så det suste om øra hans og disse to får knapt en ripe i lakken phøy for kameraderi for det er nettop hva dette er... svin

17 mars, 2010 00:53  
Anonymous Morten sa ...

Hadde det blitt like mye pes og drit om det hadde vært en amatør fra Kollenhopp, eller for den saks skyld en annen hoppklubb, som gjorde det første prøvehoppet? I think not.

Det er vel intet problem at folk prøvehopper bakken, siden Sagen fikk gjøre det første offisielle hoppet?

Ang. reaksjonen: Dette tilsvarer vel skolens anmerkning. Et lite fy.

17 mars, 2010 00:54  
Anonymous Anonym sa ...

men rommøren er jo ingen prøvehopper... og han derre rennlederen fikk mye hatmail? rart,,,
vel han går av neste år så er vi kvitt en gubbefaen til...

17 mars, 2010 01:01  
Anonymous Anonym sa ...

i ett annet land ville det vært naturlig at disse to hadde fått sparken. så hadde styret tatt sin hatt og forlatt plassen. det ville ihvertfall vært æresfullt å gjøre. på meg så virker det som disse folka bare er feige.

17 mars, 2010 01:18  
Anonymous Anonym sa ...

Sjefen straffer ikke de han er enige med! Seeberg mener jo at idretten ikke behøver å bry seg med hva samfunnet mener. Vi skal bare blad opp de nødvendige milliardene og eller holde munn.

Tro faktisk det er på tide å stramme inn pengesekken.

Hvis min leieboer hadde oppført seg like arogant, så hadde oppsigelsen ligget i posten, samme dag!
Det er leieboere de faktisk er i Kollen!

17 mars, 2010 01:22  
Anonymous Anonym sa ...

Ja fytterakkern så slemt - smekk på fingern og fy!! tenk å strafef slike gode prakteksmemplarer av idrettsdinosaurer. Ikke rart de blir lei seg..

-- Tullestraff - fem sure i ræ..a skulle de hatt,

17 mars, 2010 07:50  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei natterever.

Som en skrev: Romøren straffes med utestengelse, Gaustad/Nordby med ord.

Men det er mulig dette var en streng straff egentlig ettersom skiforbundet sa de ikke hadde andre sanksjonsmuligheter og Gaustad, eller var det Nordby, sa han ikke kunne leve med den.

17 mars, 2010 07:54  
Anonymous Anonym sa ...

Usmakelig pinglete av ledelsen i Skiforbundet. Romøren må med dette ta hele skylda i praksis.
Jeg stemmer for at Gaustad og Nordby fjernes uten bruk av nevneverdig tid.
Illojale ledere er det ingen som har bruk for!

17 mars, 2010 09:16  
Blogger fr.martinsen sa ...

En ting, dere anonyme. Det blir enklere å få et bilde av at det er en person bak bokstavene dere skriver hvis dere slenger på et navn, et nick, eller noe.

Når ingen gjør det blir det vanskelig å vite om jeg fører en samtale med en enkelt person som står bak alle anonymkommentarene eller om det er mange..

Til den siste anonyme, så spørs det om skiforbundet har makt til å fjerne dem, det er ikke sikkert. Man kan ikke avsette en person man ikke har ansettelsesforhold til f.eks.

17 mars, 2010 09:53  
Anonymous Anonym sa ...

Gaustad som sjef for Kollenhopp er pr. definisjon ansvarlig for alle hopp i Kollen og dermed også dette. For ham er det kun en mulig utgang på hendelsen og det er at han snarest leverer sin avskjedssøknad. Eller har han problemer med sine sosiale antenner? Publikum der ute liker hverken autoritære, egenmektige eller for den del illojale sjefer.

17 mars, 2010 10:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

Han har kanskje noen problemer i den retning du antyder ettersom Gaustad/Nordby gjennom sin advokat krever en unnskyldning for den behandlingen de har fått..

17 mars, 2010 10:33  
Anonymous tb sa ...

Det viktige i dette ved siden av kjønnsperspektivet er, som du sier, at en del av idrettens grand old men må begynne å innse at de er en del av samfunnet, og at når de får sine praktanlegg betalt av offentlige midler, så kan de ikke lenger oppfatte dem som sin private eiendom og lekegrind, der de har suveren makt til å gjøre hva de vil.. Sjelden vært så enig med en høyremann noen gang, som med Oslos ordfører denne gangen..
http://www.dagbladet.no/2010/03/16/sport/fabian_stang/holmenkollen/hopp/ski/10862099/

17 mars, 2010 10:35  
Anonymous Anonym sa ...

Nå bør oslovelgere forlange at våre skattepenger ikke går til klubben Kollenhopp før styret får en ny styreformann. Oslo Kommune v/ordføreren bør sette hardt mot hardt. Eier av Holmenkollen må sette ned foten, når skiforbundet ikke "kan".

17 mars, 2010 10:57  
Anonymous tb sa ...

Reaksjonenen fra de irettesatte tyder i alle fall på et en kraftig realitetsorientering er nødvendig?

17 mars, 2010 11:17  
Anonymous Anonym sa ...

For å bruke et saftig nord-norsk kraftuttrykk om skihoppet: det var "Lumpent" gjort. Så har de ansvarlig fått sin straff. Ajatollaene har fått en streng irettesettelse, hva nå det måtte innebære. De fortsetter ihvertfall i jobben. Det er direkte tragisk for tilliten og omdømmet til norske idrettsledere. Og det bringer ihvertfall ikke jentene nærmere Kollen. Romøren er den eneste som har tatt ansvar og straff for handlingen. Man får en viss sympati med gutten, der han måtte stå frem alene på riksdekkende kanal, mens de ansvarlige arrangørene glimret med sitt fravær. En konsekvens av irettesettelsen er at Nordby og Gaustad må ta sin hatt og gå.

17 mars, 2010 11:59  
Anonymous Anonym sa ...

Dette er en ganske utbredt måte å overleve skandaler på her til lands: Finn en syndebukk så langt nede i systemet som mulig. La han ta straffen. De ansvarlige lederne går fri. Må innrømme at gleden over den fine nye hoppbakken har fått en ekkel bismak. Må idrettsnorge leve med denne slags ledere ? Hvor var de da Romøren ble stilt til ansvar ? Du snakker om ledere som stikker halen mellom bena når det blåser opp på grunn av deres sleipe adferd. Spark dem.

17 mars, 2010 13:12  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden