lørdag, november 29, 2008

Jørn Utzon er død

Jeg er nøyeregnende med hvem som lever og hvem som er død.
Jørn Utzon døde i natt, 90 år gammel. Foreløpig er det bare Stavangeravisen av norske aviser som forteller oss dette, og det lille nettstedet til byggeindustrien har nyheten. Men ingen av de store norske avisene skal jeg tro googlesøk på nyheter.
Oppdatert søndag formiddag:
Nå har Adresseavisen og Nettavisen artikler, men ikke VG, Dagbladet, NRK, Aftenposten eller Dagsavisen.

Jørn Utzon var han med operahuset i Sydney.
Det var ting som gikk veldig galt i prossessen da operahuset ble bygd. Utzon måtte slutte før jobben var gjort og dro aldri tilbake for å se operaen ferdig. Akkurat det har jeg alltid husket og hadde det ikke vært for det hadde jeg nok ikke fortalt om døden hans.
Det låser seg i folk noen ganger.

Under åpningen av Operaen var hans kone og to barn til stede.
Ifølge Louise Chapman, som er én av guidene i Operahuset, har både kone og barn gjort gjentatte forsøk på å få familieoverhodet til å dra tilbake for å se sitt mesterverk. Hittil uten å lykkes.
De færreste tror at det kommer til å skje – både på grunn av Utzons høye alder og hans ulyst for å foreta lange flyreiser, men også på grunn av måten han «ble tatt av jobben».

– Jeg hørte i et radiointervju med Utzons datter Linn at han hver eneste dag tenker på Operaen, forteller Chapman meg etter den times lange rundturen i det usedvanlige byggverket.Her er Utzon med datteren Lin fra en fotoserie i Politiken
Artikkelen i Politiken
Sånn lagde han parlamentsbygningen i Kuwait
Fotoserie fra Berlingske Tidende med flere danske hus

2 Kommentarer:

Blogger Nora sa ...

Bilde 1 og bilde 2 i Politikens fotoserie! Bilde 1: den gamle, han som har gitt opp, fått det litt resignerte uttrykket som gamle har "det nytter jo ikke hva jeg sier uansett", og så bilde 2: der han fortsatt har sin kraft, antagelig føler seg på topp i sin karriere, sterk i kroppen, har makta liksom. Det ble en innmari tydelig illustrasjon på hva vi alle skal gjennom, uansett hvor udødelige vi kjenner oss. (Jfr. Ravatn-posten.)

01 desember, 2008 10:32  
Blogger fr.martinsen sa ...

Sånn skal det gå med oss alle, hvis vi har levedager som mormor pleide å si. Vi skal miste kraft og trekke oss tilbake og før det skal noen stusse på at vi ikke vil gi oss som kjønnsindivider selv om vi ikke er på det glatteste og fasteste.

Her er Ravatn-posten som Nora refererer til.

01 desember, 2008 10:58  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden