fredag, februar 22, 2008

Det snurrar i min skalle

Jeg har så mange inntrykk i hodet etter et drøyt døgn med by:larm (og bygg:larm) at jeg er svimmel.

Jeg nøyer meg med å peke på dagens overraskelse for meg. Jeg gikk på Blå for å høre Lykke Li: en skuffelse etter å ha hørt det bandet jeg uforvarerende kom til å høre mens jeg ventet: Wildbirds & Peacedrums. Alt var bra med dem bortsett fra navnet. En kvinne som sang med en så sterk og variert stemme samtidig som hun lekte med samples og avstand til mikrofonen og en vocoder og en mann på rytme.



MySpacesiden deres her, hør dem. Jeg kjøpte plata.

De spiller i morra også. På siden til by:larm blir de sammenliknet med Laurie Anderson. Det syns jeg ikke stemmer, ved første tanke i alle fall. Men hvis jeg hadde lest det ville jeg helt sikkert passet på å gå på konserten..



På Blå hadde de fått et fotografi på storveggen fra en projektor. Sånn har jeg ønsket meg i flere år. Nå må jeg realisere det.. Noen som vet hva jeg må tenke på, for at bildet skal tåle å ikke gå varm når det står fast i flere timer og at projektoren ikke skal bråke?

Eller er det kanskje bare pappas gamle lysbildefremviser fra 60-tallet som hadde sånne problemer?



Detalj av samme bilde. Ok, nok. Nå må jeg legge meg, nok en hard og interessant dag i morra tenker jeg, slitne bein.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Om rommet ikke er alt for stort, så er det neppe vanskelig å få tak i en rimelig og forholdsvis lydløs projektor. Tror jeg. Merket BenQ har en ok utgave, men som jeg ikke husker navnet på i farten.

22 februar, 2008 02:14  
Blogger Ukjent sa ...

oj, jeg hører faktisk på familjens "det snurrar i min skalle" nå, idet jeg så innlegget ditt. freaky. har ikke hørt noe fra de, før på by:larm igår.

fønni!

22 februar, 2008 07:37  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk, lk.

Jeg må utforske litt på nett tenker jeg.

Kan alle projektorer kanskje stå stille på et bilde i timesvis uten å brenne opp bildet i denne moderne tid..?

* sunniva, sammentreffelig. Jeg hadde heller ikke hørt dem før i går.

Og nå skal jeg ta med mine nye venner Wildbees and Peacedrums på øret og gå ut i verden igjen!

22 februar, 2008 10:21  
Anonymous Anonym sa ...

Vi har prosjektor, som vi riktignok bare har brukt til film, men den er ikke nevneverdig bråkete, og selv om den når en viss temperatur etterhvert så skulle det ikke være noe problem å la den stå på lenge.

22 februar, 2008 15:37  
Blogger fr.martinsen sa ...

hei minneapolise,

jeg tenkte på om selve lysbildet ble for varmt av å stå på samme sted så lenge. men siden jeg ikke har projektorerfaring som er yngre enn 70-tallets så må jeg nok orientere meg.

om en uke skal jeg til din verdensdel så kanskje jeg kjøper en der, hvis de er dyre da, er de det? kanskje det ikke er verdt drassingen..

22 februar, 2008 18:29  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg tror ikke prosjektoren jeg bruker i klasserommet mitt bråker. Men ved nærmere ettertanke: Vet jeg egentlig det? Rommet er 60 kvm, det er 30 mennesker der og prosjektøren henger under taket.

Men jeg tror bestemt ikke at den lager støy.

Det kan nok brenne bildet å kjøre det for lenge, men jeg vet ikke sikkert. En mulighet er å kjøre samme bilde to - tre ganger som en evigvarende lysbildeframvisning. Du vil knapt merke vekslingene.

Stilig!

23 februar, 2008 00:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

He-he, nei forutsetningene for å høre støy er nok helt anderledes her hos meg når jeg sitter helt alene..

23 februar, 2008 09:24  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden