torsdag, desember 08, 2005

En stor husarbeidsklomp

I desember gjør noen av oss husarbeide vi ellers ikke pleier å gjøre, vi vasker i klesskap, vi pusser sølvtøy, vi vasker oppå kjøkkenskapet der det er fett, vi rydder i plastbokser og kaster noen, vi vasker oppå lista over døra, vi vasker døra for fingermerker.

Vi har spart det opp

Poenget med å klompe sammen sjeldent husarbeide til begynnelsen av advent er at vi ikke tenker på det resten av året.

Jeg mener jo at vi må vaske mindre vanligvis

Man kan se det som ei onn, som våronna hos bonden. Før gjorde bøndene alt på onne-måten. Arbeidet i åkeren selvsagt, men også klesvask og flatbrødbaking ble lagt til spesielle perioder. Nå for tiden tenker vi på alt på en gang, men kvinner mer enn menn.

Atle Antonsens husmortips bl.a

De oppgavene kvinnene tar seg av er lite onnepregede, vi rydder og det blir aldri ryddig, mens mannen maler huset og blir ferdig med det.

Tidsnytteundersøkelser har vist at mens forskjellen ikke er så stor på hvor mye menn og kvinner er sammen med barna sine der det er hovedaktiviteten, så er kvinner mye mer sammen med barna mens de samtidig gjør noe annet.

Tilbake til onna

Vi skryter gjerne av at vi har så mange tanker i hodet på en gang, men se på mannen som han bare klarer å tenke på fotballkamp mens han ser på den.
Tja, heldige han. Han konsenterer seg vel.
Vi piler som spissmus fra kjøkkenbenk til tørketrommel mens det vi egentlig holdt på med var å se på gullrekka.

Ikke syng om meg dere

Særlig i førjulstider er det viktig

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden