tirsdag, desember 06, 2005

Et tidsbesparende klessystem

Endel menn har lagt merke til at kvinner gjør mye unødvendig husarbeide, og dere har rett. Vi klarer ikke å slappe av uten å ha gjort rent først. Dette er noe vi kan vennes av med. Ta oss med det gode hvis dere får det til.

Er duk fint?

Noe av det vi arbeider med gjør at det ser fint ut i huset. Det ligger ikke rot rundt om kring, det er duk på bordet og sånt. Selv om duk er noe som godt kan diskuteres, er det fint?

Et påkledningsrom

Noe er helt unødvendig. Jeg ble inspirert av hjemme-hos-reportasjen hos Atle Antonsen i Tre brødre som ikke er brødre. Der så vi at de hadde en balje til tørt tøy under tørketrommelen og så sto familien på vaskerommet og kledde på seg.


Hvorfor brette sammen sokker egentlig?

Jeg kan tenke meg at det ble liggende i baljen på vei til klesskap oppe i etasjene, men det er det ingen grunn til. Man kan se for seg systemet utviklet med hyller på vaskerommet der man legger sammen klærne hvis man liker dem ukrøllete, og så kan sokker og underbukser bare bli liggende i baljen.

Koselig med Donald

Og så kan man ha det varmt og deilig på vaskerommet og alle kler på seg der, en hyggestund for familien. Og dusjen, den kan være ved siden av. I skapene på soverommene blir det ledig plass der vi kan ha Donaldblader.


Jeg liker vaskerelaterte temaer, kommer til å skrive mer om det.

Om å skille vasking og puling

Rot er ikke så farlig

I serien om å vaske og særlig å ikke vaske

3 Kommentarer:

Blogger Strekker sa ...

Dette er et system jeg bifaller. Når jeg engang går over i en livsfase som ikke innebærer fellesvaskeri, tror jeg jeg skal la meg inspirere av denne posten.

Det er så mye logistikk og vedlikehold involvert i det å BO. Jeg heier på å konsentrere seg om de oppgavene man ikke får sint trykk inni seg av. I mitt tilfelle gjelder det oppvask og å vaske badet. Støvtørking og sokkesortering derimot, ligger tynt an.

21 desember, 2007 15:48  
Blogger Strekker sa ...

Duk er forresten IKKE fint.

Unntaket er en enkel duk, ensfarget eller strengt mønstret, på et ellers pyntet spisebord.

Men jeg syns godt at man kan ha Selskab uten duk.

21 desember, 2007 15:49  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg har som regel ikke duk selv om jeg har duker jeg syns er fine.

Det er synd jeg ikke har flere liv å leve, for da kunne jeg bygd meg hus etter eget hode og hatt en haug med unger og levd ut kles-vaskerom-bad-systemet mitt i praksis.

Men det er ikke så verst å gjøre det her på bloggen heller.

21 desember, 2007 17:50  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden