lørdag, desember 03, 2005

Men alt det er så lenge siden

Martha Wainwright har konsert på Rockefeller söndag. Jeg så Dagbladet skrev om henne fredag, og om broren hennes Rufus Wainwright, og de nevnte såvidt mora, Kate Mc Garrigle, uten å si fra om hva hun er kjent for hos oss som har levd en stund og samtidig var kjent med feministisk visesang.

Wiki på Martha

Mamma og tante Mc Garrigle og Marie Bergman

Söstrene Kate og Anna Mc Garrigle er kanadiske og hadde i sin tid hit-en Complainte pour Ste Catherine, en sang Marie Bergman gjorde mer kjent her i Skandinavia som Ingen kommer undan politiken.

Søstrene McGarrigle er fortsatt aktive


Moderne matematikk og de sirklene

Men alt dette er så lenge siden. Det gjör meg vemodig å tenke på at det kanskje bare er meg i verden, i denne verdenen som både leser blogger på norsk og husker söstrene Mc Garrigle. Det minner meg om matematikken, jeg er så gammel at det het moderne matematikk det med mengder, husker dere de sirklene, som kunne gå inn i hverandre?

Jeg er det smale skraverte feltet nå

Alt er kanskje sirkler på skolen nå, men for meg var det en ny verden å tenke på at i en blokk var det en sirkel med de som hadde katter. Og så var det en sirkel med de som hadde hunder. Men så var det et skravert felt der begge sirklene möttes. Det var de som hadde både katter og hunder. Og det er der jeg er. Det skraverte feltet av de som blogger og som husker söstrene Mc Garrigle.

A McGarrigle Christmas

Hvis du er i det skraverte feltet av folk som leser blogger og husker søstrene McGarrigle, og samtidig er i Montreal eller New York i desember, ja da kan du være med på A McGarrigle Christmas with Kate and Anna McGarrigle, Rufus Wainwright, Martha Wainwright, Teddy Thompson, Lily Lanken and more.

Théâtre Outremont - Montreal
December 17 2005 at 8 p.m.

Carnegie Hall - New York City
December 21 2005 at 8 p.m.

4 Kommentarer:

Blogger TaxiGudrun sa ...

Surfet og kom inn på denne og er enig i at det er vemodig at det kanskje bare er to (?) som leser blogger på norsk og husker Kate og Anna McGarrigle. De har så vakre stemmer og jeg har plater, LP plater altså, med dem, har ikke hørt dem på lenge, men kan høre sangene når jeg lukker øynene. Bl.a. Come Home Kitty Come Home om en katt som forsvant og alle som har eller har hatt katt vet hvor trist det er....

03 august, 2009 00:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Her er Kitty Come Home, vemodig melodi.

Men fint at internett gjør at vi nå vet at det fins to i alle fall i det skraverte feltet i midten.

03 august, 2009 01:27  
Blogger TaxiGudrun sa ...

Takk for viodeosnutten, hørte den nå og fikk tårer i øynene, tenkte på det å bli gammel, slik man tenker når man konfronteres med idoler fra ungdomstida, og på vår kjære gamle katt Gråhette som forsvant, og vi gikk i hagen og i skogen og ropte og gråt, men vi så den aldri mere...

03 august, 2009 23:03  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg ble også trist av sangen. Melodien og måten de synger på fikk meg til å tenke på triste ting.

03 august, 2009 23:10  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden