torsdag, oktober 29, 2015

Reise-internett i USA

Her er et praktisk reisetips for å få lettvint og billigere nett når man reiser i USA, forklart slik jeg selv ville hatt nytte av det.

Man går til en Verizon-butikk og kjøper denne lille dingsen på størrelse med ei halv kneippbrødskive. Den koster en drøy tusenlapp, det er litt dyrt, men det er en engangsinnvestering og den lønner seg fort likevel.

Så kjøper man forhåndsbetalt bruk. Det koster 850 kroner for 10 gigabyte på en måned. Du må ha med deg cash for at de skal kunne registrere deg på forhåndsbetalt (husker ikke hvorfor).

Ikke gå fra butikken før de har gjort all registreringen og du erfarer at mifi-en virker. Det er litt kål for dem, men la dem ta kålet. Og de gjør det, bare ikke si at du kan fikse det hjemme. De må fort nok konsultere en kollega selv.

Fordelen med dette systemet er at du tar den lille ulempen (en halvtime i butikken) der og da, du slipper å ringe til Tyskland når du kommer hjem for å av-abbonnere deg og ta slike ergrelser. Og så er det langt billigere, skal jeg tro på to av mine mest internett-teknisk-interesserte venner, jeg tror på dem.

På denne siste reisen på 5 uker, med opp til 3 personer som ga seg hen til nettbruk underveis i bilen og når hotellet likevel viste seg å ha tregt nett (vi kjørte på, brukte nett som vanlig, mye) måtte vi kjøpe 2x10 gigabyte-pakker til sammen. Men 1700 delt på 3 er en langt mindre kostnad enn de 5.000 kronene jeg klarte å bruke alene i vinter da jeg ga faen og brukte brettet mitt på mobilnettet når jeg ikke var på språkskolen eller i leiligheten jeg leide i New York.

Tips 2: Hvis du bruker opp den første pakken du har kjøpt, ikke forlat butikken før pakke nummer 2 fungerer. Bruk opp restnettet du har før du kommer til butikken.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden