tirsdag, november 13, 2012

Roussillon, her er jeg

For øyeblikket midt i et freakehus der jeg selv har bestilt og researchet overnatting i to netter for min mor og min bror og meg selv, som man undersøker, ligger man åpenbart.

Det er kaldt og rått her og man sparer på veden og det er alt for mye batikk og tørkede blomster og ingen mobildekning og rufsete nett og jeg visste ikke at jeg hadde så lav toleranse for hjemmelaget soyayoughurt and such. Er jeg blitt sur? Åpenbart. Får ta en whisky til.

Men i dag har jeg sett en bro som har vært trafikkert i to tusen år uten avbrudd og kommer jeg hit en annen gang vil jeg sitte under broen på de fine steinene og ha med matpakke og drikke. Der var det fint.

Jeg har sett byen Lacoste der markien av Sade hadde slottet sitt, fin by. Veldig pen by og fin gatestein. Og byen Roussillion der de utvinner oker. Vi gikk i det gamle okerbruddet, bilde under.


Livet er sammentreffelig. Min mor ville gjerne se Provence og dette er hennes 80-års gave. Provence er svært med mange steder, Provence på fem dager, jeg skulle gjøre research og hva foreslår man, det ble et luksuriøst hotell i Nice, litt kyst, et godt måltid her, nøysomhet der. Hva mer? Jeg bladde i en gammel kokebok.

Det er en fransk kokebok som jeg har hatt hele mitt voksne liv. Der er det et bilde av okerbruddet i Roussillon. Jeg har alltid likt det bildet, dit kan vi vel dra tenkte jeg. Like gjerne dit som til alle de andre fine småbyene og broene og stedene.

Det gjorde vi og der gikk vi tur i dag og det var fint. Mens vi gikk der kom jeg på en annen ting. Jeg skrev en lang tekst for noen år siden, jeg fikk ikke helt hode og hale på den, men alt i den var sant. Det var poenget med den. Men så ville jeg legge inn en eneste usann detalj i teksten og det ble at jeg hadde med jord fra Roussillon i en flaske. På den tiden var det et sted jeg ikke hadde vært og ikke hadde noen planer om å dra.

Godt at jeg ikke har hang til å trekke mer enn hva rimelig er ut av sammentreffelighet.

4 Kommentarer:

Anonymous Hege sa ...

God tur, - tross alt.

13 november, 2012 22:55  
Blogger fr.martinsen sa ...

Vi har en flott tur! Vi opplever noe nytt hele tiden og har det veldig hyggelig sammen. Irritasjonene er som et lite myggstikk og straks en god historie.

14 november, 2012 10:27  
Anonymous Annette sa ...

Mer whisky, allez! Har du tatt med deg jord nå da? Forøvrig insisterer hjernen min på å lese "orkerbruddet" der de utvinner "orker" jf. Tolkien og de stakkars orkene. God tur videre.

14 november, 2012 21:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ingen orker i min verden, men to poser med sand i baggen. En er rødlig og en mer gul.

Det er veldig fint å kjøre rundt her og se på fikenblader og kirsebærjorder og vinstokker og bergarter oghavet og pinjetrær og alt de har her. Bål overalt.

I morgen er det snobbebyene langs kysten, en natt i Cannes (håper på bord på La Cave) og så hjem igjen.

14 november, 2012 23:00  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden