fredag, april 29, 2011

Brev hjem

Jeg er i en skikkelig hyggelig boble i Toscana sammen med en gjeng pensjonister med historier fra den gang de reiste til California for å studere og den gang de gikk Mont Blanc og krysset Suezkanalen og ble sendt på landet under krigen som barn og var borte et år. Jeg var litt avventende første dagen men det er trivelige folk dette som har hatt energi til ulikt i livet.Nå går de to timer i fjellet hver dag eller bor i leiligheten sin i Portugal og sammen går vi på turer noen timer langs stiene her og vi spiser lunsj med en halv vin beregnet i snitt og pastaer og salater og middag med like mye vin og skikkelig mørkt kjøtt av oksekinn og vi besøker slott med en engelsk overklasseslottseier som var sladderbladjournalist og nå bor i det fine men kalde slottet sitt med sin mor med alzheimer som plukker blomster på jordene.Det er turistforeningen som har ordnet alt og de har ordnet det bra, vi går og går og lærer om vill asparges og oliventrær og lunsj og middag er supergodt og har fått mer muskler og mer kondis og jeg har kjøpt med hjem pølser og skinke og saueost og en kjempegod vin.

Foran er vinåkeren og bak er oliventrærne. Hvis du klikker på bildene blir de større.

Dyr sett hittil i ferien:

en hare som hoppet energisk og langt over et jorde. Flere raske små firfisler, en som var blankt mørkegrønn og resten var ordinært brune. To flate, helt tørre padder.

5 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg har kjøpt god ost laget av sauemelk. Hvorfor kom vi ikke på å lage det i Norge med all den sauen i fjøset hele vintern?

29 april, 2011 21:58  
Anonymous Anonym sa ...

Tror at norsk moderne sau ikke er så melkbar lenger,selv om jeg har lest om at noen nå lager saueost av dyr som både har kjøtt,ull og melk,men som nisjeprodukt. De store ostene er jo fra sauemelk roquefort og manchego bla. Du har trolig truffet det som jeg leser at britene kaller for chiantishire altså britenenes "kolonisering" av Italia,men som turist,elsket det, reiser tilbake i sommer. Godt forøvrig å tenke på at det er et liv etter 50, som disse du går med.
Kebbe

30 april, 2011 20:10  
Anonymous Anonym sa ...

Er bildene bedre en virkeligheten? For det er jo så ekstermt vakkert. Hørte forøvrig at flaggermus er truet fordi moderne bygg er for glatte. De trives iallefall i slike som du har vist. Se etter om kvelden.
Kebbe

30 april, 2011 20:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Er bildene bedre enn virkeligheten? Nei, vil jeg si. Det er den virkeligheten jeg prøvde å få med som ikke bare er klassisk skjønn da jeg tok med landbruksmaskiner og bilvrak i bildet.

Det med saueosten og England må jeg tenke på i morgen når jeg er edru igjen.

30 april, 2011 23:01  
Blogger fr.martinsen sa ...

Så vi har en kjøttproduserende sau i Norge, kanskje det. Det er jo likevel rart at vi ikke har hatt tradisjon for det. Det var jo ganske knagert med mat før i tida og så skulle sauen ha melk å by på som ikke ble utnyttet.

De pensjonistene var aktive ja, med reising, arbeide, familie, hobbier. Det er det trøst i for meg som liker å jobbe (og ha ferie forsåvidt).

Og så fikk jeg selvsagt lyst til å kjøpe meg et steinhus med et oliventre og en drueklase utenfor. Det pleier å gå over når jeg har vært hjemme et par uker.

04 mai, 2011 20:23  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden