tirsdag, februar 01, 2011

Lurt, hva?

Jeg har funnet opp noe: Et nytt søppelsystem i kjøkkenet

Se for deg kjøkkenbenken og i kortenden av den en kjøkkenvegg med skap og hyller. I kjøkkenveggen er det et skap hvis overkant er i samme høyde som kjøkkenbenkplata.

Det er et søppelskapet

Når man har skrellet og skåret på kjøkkenbenken, drar man bare søppelboksen ut av skapet sitt og langs en trinse/hjul/løpestreng/something like that som er festet i underkanten av den lille biten av kjøkkenbenken som stikker ut over underskapene.

Ser du det for deg?

Så får man søppelbøtta bort til der som smulene og skrellgriset ligger og så drar man smuler og gris slik at det går rett i bøtta og ikke noe ramler på gulvet. Smart, hva?

7 Kommentarer:

Anonymous ~SerendipityCat~ sa ...

Skulle gjerne hatt en sånn!

02 februar, 2011 10:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg og.

02 februar, 2011 19:58  
Anonymous ogjegbare sa ...

Ja!

Hvis jeg noen gang skal lage et kjøkken, skal jeg ta med meg kunnskapen fra ekstrajobben på storkjøkken.

Det du også kan gjøre er å ha en slik søppelbøtte i skapet under benken, så kan det gå en trinse ut på skapdøra når du åpner den, og så dra ut søppelbøtta og svusj.

Jeg har en søppelbøtte jeg kan dra ut der jeg bor nå, den er i et stativ på skinner - men den er under vasken, og da må man sope løkskall oppi vasken, og så mot deg opp av vasken igjen, over 2 cm benk og så blir fallet alt for høyt ned til bøtta.

03 februar, 2011 17:28  
Blogger fr.martinsen sa ...

Rett under kjøkkenbenken bør det man bruker mest være, ikke søppelbøtta. Kan ikke noen sette dette i produksjon? Og kalle den opp etter meg? Det syns jeg kunne være passende.

03 februar, 2011 18:00  
Anonymous ogjegbare sa ...

Men man kan jo ha nyttige varer under vasken? Eller er den potensielle skapplassen for besudlet av at det pleier å være søppel og tomme plastposer der?

03 februar, 2011 21:43  
Blogger Maren sa ...

Brilliant! Ta patent, bli rik&berømt! (Nå er kanskje ikke "Søppelgeni" tittelen du ønsker å være berømt for, men det er da iallefall en start?)

04 februar, 2011 14:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Søppelgeni er fint det, men saken er at det er morsommere å tenke ut ting enn å registrere seg i Brønnøysund og alt det. Jeg pleier skryte av at jeg tenkte ut behovet for RSS og Twitter før jeg hadde hørt om det, med mere.

Ogjegbare: jeg liker 50-talls(?) kjøkkenforsking som beregnet husmorens skritt, jeg liker å tenke på det praktiske med hva som skal være hvor for å optimalisere de konkrete funksjonene som livet jo består av.

Men rommet for søppelposen under utslagsvasken, det kan vi godt overskride ideen om. Er det blitt permanent besudlet av søppel-/tommeplastposetradisjonen, nei det kan vi ikke gå med på.

04 februar, 2011 22:37  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden