mandag, april 27, 2009

Stemningsskapende musikk

Jeg ser på programmet til åpningen av Jernbanetorget i dag.
Det skal være stemningsskapende musikk der, det står ikke noe om hvem som skal spille eller hvilken stemning kommunen ønsker å oppnå. Vil musikkgruppen ta tak i den stemningen de mener allerede fins på Jernbanetorget og forsterke den? Eller vil de jobbe motstrøms og lage et mer idyllisk musikkspor?

Dette gjenopplivet min gamle idé om soundtrack-of-our-lives:
En kontinuerlig oppdatering musikalsk på hvordan det står til i hodet på f.eks meg. Jeg har en dritmoderne mp3-spiller som skifter musikk (smooth) ettersom stemningen min forandrer seg. Jeg kan også velge å skru på mood-equalizeren der jeg kan stille stemningsleiet for musikken et hakk høyere enn det jeg har
(hvis jeg tror det hjelper).

Idet jeg går inn i et nytt rom et sted jeg ikke har vært før kommer det avventende musikk, før jeg har rukket å få en stemning, kanskje sånn lyd som orkestere lager når de varmer opp før konserten?

7 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Og så kan folk sjekke hva jeg har på øret, for å raskt finne ut hvilket humør jeg er i.. effektivt egentlig.

Det kunne komme fargekoder utenpå mp-3-spilleren som viste hvem som var på grønn liksom. Det grønne hjørnet på festen. Depping foregår på kjøkkenet.

27 april, 2009 13:09  
Anonymous Virrvarr sa ...

Her er en nettside med noen som har forsøkt å lage en streamingtjeneste der du stiller inn humøret ditt. Musikkutvalget er snevert, men farvene er på plass :D

27 april, 2009 21:25  
Anonymous dang sa ...

haha, lyden av orkester som varmer opp når du kommer inn i nytt rom er bra.

og feks skrekkfilmfiolin eller en-hånds-skummel-piano-klimpring når du en mørk kveld går hjemover og hører skritt bak deg

27 april, 2009 23:10  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei Virrvarr, du glemte lenken?

hei dang, og når jeg går hjem og er litt redd og det ikke nytter likevel at stemnings-equalizeren skrus på solskinnsdagsmusikk, så kan jeg skru mp3-spilleren på høytalere og slenge den skumle musikken i fleisen på den som lager skrittlyden bak meg og si: Mente du dette, hæ? Hæ?

27 april, 2009 23:20  
Anonymous Virrvarr sa ...

Fr. Martinsen: Det ser sånn ut. Det var jo litt sosete.

http://moodstream.gettyimages.com/

Tada.

28 april, 2009 14:05  
Anonymous dang sa ...

haha! ser det for meg.

men det hadde vært ekstra herlig om den personen bak hadde reagert på musikken din og sagt 'nei, jeg mente ikke det du tror!', og så spilt høyt SIN musikk.

som hadde vært kosete og småfrekk kenny g saksofon...

28 april, 2009 18:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja. Folk kunne møtes på den måten, på en fest, på et kjøkken hørte du noens musikk og så kunne du si DU OGSÅ? og spille av det du hadde på øret akkurat da og dere skjønte at dere var meant to be. Vakkert?

28 april, 2009 23:58  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden