torsdag, april 30, 2009

Overflate-innhold

I går traff jeg bloggeren Bharfot som jeg har lest et par år og som har lest meg en stund. Så hvordan oppfattes man?
Jeg hilste på henne og det første hun sa var:
Jøss, jeg trodde du hadde mer perlekjede og sånn.

Det fikk meg til å tenke på hva ved det jeg skriver som er perlekjedeaktig og hva som er en perlekjedeaktig måte å skrive på. Jeg spurte Bharfot og hun hadde trodd at det jeg skrev om hvor lite husarbeide jeg gjør ikke var sant.
(Men det er mer.)
Hun sa nå som hun har sett meg tror hun meg.
Jeg ser åpenbart ut som en som ikke gjør husarbeide.
Hvordan ser en slik en ut? Dette siste liker jeg. Jeg har mer trøbbel med perlekjedekategorien og dette minner meg på hva som er en av fordelene ved å være psevdonym på nett: Jeg kan gå rundt i byen, den fysiske og den nettlige og ikke bli så samknyttet, ordene, utseendet, alderen, kjønn, jobb, bare les de ordene da, bare se den kjerringa, men ikke alt på en gang nødvendigvis.

16 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Bare innom for å si takk for i går, og at jeg driver og koser meg her i kommentarfelt og artikler sammen med kaffen denne morgenen.

Også har vi da jammen noen sammenfallende poster, både om hår og Røkke. Jajamennsann.

30 april, 2009 10:13  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk for i går, det var rart å se bloggere i kjøtt og blod..

30 april, 2009 12:17  
Blogger Dame sa ...

Har ALDRI tenkt perlekjede når jeg leser deg, nei. Når du skriver tenker jeg ganske kul dame i 40åra, som ikke prøver å være så hipp, og som har skjønt hva de viktige tingene er, men som er litt opptatt av de mindre viktige tingene allikevel.
Også litt sånn grünerløkka, mest i svart eller?

30 april, 2009 15:30  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det er noen svarte nyanser i paletten.

30 april, 2009 20:02  
Anonymous Anonym sa ...

Perlekjede har jeg ikke gitt deg, - langt derifra. Du er i grunnen en det er vanskelig å plassere. En stund trodde jeg du var veldig ung, men det mener jeg å vite at du ikke er. En annen dag vurderte jeg å gi deg utovertiss, - men det stemte heller ikke.

Og ingen rolle spiller det. Jeg liker meg her inne.

30 april, 2009 21:01  
Anonymous dang sa ...

hahahahaha! vet ikke helt om det er meningen, men jeg lo høyt da jeg leste dette innlegget. (beklager hvis det er upassende. ikke bli sint. er fortsatt full etter en fest i går.)

perlekjede!

(forresten: kunne du noen gang tenkt å hatt på deg perlekjede?)

01 mai, 2009 07:41  
Anonymous dang sa ...

feks i kombinasjon med public enemy t-skjorten du hadde på i går?

(det hadde i så fall vært herlig subversivt på et vis)

01 mai, 2009 07:47  
Anonymous Bharfot sa ...

Haha, det ble bloggpost ja? Men jeg presiserte også perlekjedekategorien, at det ikke handlet om å være fin og ordentlig og vestkantaktig, men å (i skrift) virke litt skummelt smart og dyktig på en profesjonell måte. Og så sa jeg at du så ut som en det ville være koselig å drikke øl med. Og det var du :)

01 mai, 2009 16:52  
Blogger fr.martinsen sa ...

Klart det ble bloggpost, bharfot og klart du kan le, dang!

(men nå på Public-Enemy-T-skjorta ligge nederst i skjortebunken, det kan du tenke litt på nå når du er våken og har fylleangst).

Jeg kunne godt hatt på et perlekjede, for i en drømmeverden hadde jeg alle mulige stiler og skiftet og blandet litt ettersom.

01 mai, 2009 18:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg liker at du et øyeblikk var usikker også på hvilket kjønn jeg var, livetleker. (Du husker sikkert ikke hva jeg hadde skrevet, men det ville vært interessant å vite.)

01 mai, 2009 18:28  
Anonymous lotten sa ...

fr.Martinsen med perlekjede?! Hehe.
Jeg har visst alltid sett deg for meg i svart, laid-back og kanskje litt skjødesløs stil.
Også tenker jeg at du har en frihet i deg til å gi faen fordi du klarer å fokusere selv. Og at den friheten skulle jeg ønske flere kvinner fant.

02 mai, 2009 16:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Stil er så mangetydig og har så mange ulike årsaker, i motsetning til det de som tror de ikke har noen stil, de bare tar på seg noe om morran, men ja, bekvemhet er en viktig ingrediens i stilen min, det er sant.

Jeg ønsker også mer rom for kvinner, og menn også, til å gi fan i de strenge reglene. Særlig kvinner lar seg fange i kleskultur som er så fysisk begrensende og som uttrykker seksuell tilgjengelighet i så stor grad.

Men, vi signaliserer noe med klærne vi går i, det kommer vi ikke bort fra, det er nødvendig å forholde seg til når vi beveger oss i ulike miljøer. Dog skulle jeg ønske at flere virkelig brøt ut, med flere outrerte stiler på gata ville det bli større pusterom for oss alle tror jeg.


Sånn som disse f.eks.

02 mai, 2009 17:48  
Blogger TaxiGudrun sa ...

Jeg har aldri forestilt meg perlekjede (og drakt som jeg forbinder med perlekjede). Mer sånn gi f... stil. Kanskje litt Cindy Lauper? Eller på trass: Forformsko og Sigrun Berg sjal? Nei, vet ikke. Identitet er skremmende, nei, jeg mener spennende.

02 mai, 2009 18:40  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, begge deler. Mangfoldige greier. Interessant dog! Jeg forstår meg virkelig ikke på de som sier at de ikke forteller noe med det de kler på seg.

02 mai, 2009 19:10  
Blogger TaxiGudrun sa ...

Det er noe f... tull, ja.
Husker for en evighet siden i New York, jeg fant en T-skjorte i China Town der det sto Canal Joe. Elsket den og følte jeg ble mitt virkelige jeg da jeg tok den på.
Man kler seg opp - og ned. Klær er et uttrykk akkurat som språk. Makt og avmakt. Og klær er også vanskelig. Særlig når man (kvin) kommer opp i en viss alder. Jeg mener, er du 18, så kan du være kjempefin i bare en ukul olabukse og hettegenser. Men seinere...
Og a propos klær og identitet. Cindy Cherman. Oppfordrer deg til å google henne hvis du ikke allerede kjenner henne da.

02 mai, 2009 19:45  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jo, Cindy Sherman er min venn.

Tolkningen i kulturen (roughly) av aldersuttrykkene våre er så strenge, samtidig, vi får bare knyttneve oss ut av båsene selv, er ikke annen råd vel.

Alder, ja, men også klasse, klasse er her også.

02 mai, 2009 20:35  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden