onsdag, juni 18, 2008

Stieg Larssons testamente

Sosialistpartiet i Umeå har sagt nei takk til penger fra Stieg Larssons bo og benytter sjansen til å be om at samboere og ektefeller/homofile og heterofile likestilles når det gjelder arverettigheter.

Kjæresten Eva Gabrielsson arvet det som var i boet før Stieg Larsson døde, det var ikke mye. Millioninntektene av bøkene kom etter at han var død og de pengene går til Larssons bror og far fordi paret ikke var gift.

For et par uker siden lette Eva Gabrielsson etter et kjærlighetsbrev Stieg Larsson skrev til henne før han dro til Etiopia i 1977. Hun fant i stedet et testamente der det sto at det han hadde av "rene penger" skulle gå til sosialistpartiet.

Stieg Larssons bror og far hadde tenkt å godkjenne testamentet fra 1977. De tolket "rene penger" som det som var i boet da Stieg Larsson døde, altså de pengene Eva Gabrielsson har fått.

- För oss alla som känner till Stiegs liv och hans verk och relation med Eva Gabrielsson så har det uppdagats att den svenska arvslagstiftningen är felaktig. Den måste reformeras. Det kan inte vara rimligt att det här sker.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden