mandag, mai 19, 2008

Jean Nouvel

Her kommer en rest-post fra Paristuren jeg var på i starten av mai.Dette er ytterveggen til Musèe du quai Branly og jeg liker den så godt at jeg må vise den frem. Hele veggen er tettplantet, bl.a med husfred.Mannen med grønt hår var sikkert arkitekt eller fotograf eller noe slikt. Han sto og diskuterte noe faglig utenfor. Jeg turte bare fotografere ham i smug.Her er husfreden på nært hold. Det går an å klikke på bildene for å få dem større. Alle blomsterbildene under er av veggen.Arkitekten heter Jean Nouvel og var ukjent for meg inntil jeg så Cartier-bygget, et kunstmuseum i nærheten.Dette er en av Chiracs arkitekturprosjekter.
Museet ligger ved Eiffeltårnet og åpnet for to år siden.Inne i museet er det kunst fra ikke-europa og museet er kritisert, både fordi mange syns det er stygt og fordi det fortsetter et skille mellom europeisk kunst og annen kunst.Jean Nouvel har fått Pritzkerprisen for arbeidet som arkitekt over mange år. Pritzker er den fineste arkitektprisen man kan få såvidt jeg forstår. Av de jeg kan navnet på som har fått den er Roche, Pei, Frank Gehry, Sverre Fehn, Renzo Piano og Utzon.
Og altså Jean Nouvel i år.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Wow. Takk for disse bildene, jeg blir misunnelig, på turen din og ikke minst på pariserne, Paris hvor de virkelig våger å leke med arkitektur, jeg likte det så godt da jeg bodde der, at eksperimentene blir tatt helt ut, ikke bare pinglet med, slik vi gjør her (hvis vi prøver på nye ting i det hele tatt) – når de har farger er det helt ville farger, når de beplanter et hus er det på hele veggen, med stueplanter og blomster og jeg vet ikke hva, så vinduene nesten vokser igjen. J’adore.

20 mai, 2008 04:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og hvordan veldig gamle og helt moderne ting står rett ved hverandre. Det er så mange stimuli i Paris.

20 mai, 2008 07:55  
Blogger frikke sa ...

Dette var et godt, vakkert og kreativt alternativ til klatreplanter som ellers river opp panel og vitrer opp mur :)

20 mai, 2008 09:50  
Anonymous Anonym sa ...

Utrolig fint!

22 mai, 2008 18:43  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det syns jeg også.

22 mai, 2008 19:52  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden