lørdag, februar 03, 2007

Bettong og brutalisme

- Når alt blir polert åpner det opp for det ekle, autentiske og naturlige, sa trendanalytiker Marius Jensen i en avis forrige helg.

Jeg gleder meg

Denne helga leser jeg i Aftenpostens boligbilag, to kunstnere med lite penger bor på 50 kvadratmeter på Sõder i Stockholm. Hvordan folk disponerer pengene og kvadratmeterne sine lurt interesserer meg.

- Når du bor ute er det de små tingene som teller, om koppen er god å drikke av, eller om smøret smaker godt. Da handler det ikke om hvorvidt du befinner deg i et designkjøkken eller ikke, forklarer de.

Sant, sant, tenker jeg

Men tror du ikke kunstnerne, som har bodd flere år i utlandet "som nomader har de lært seg å kjøpe ting de kan ta med seg videre.
Den klassiske Vipp-søppelbøtten har fått plass både på badet og kjøkkenet. En juicepresse av italiensk design skinner på kjøkkenbenken."

- Vi må omgi oss med ting som funker i hverdagen, forklarer paret samtstemt.

Selv er jeg ikke fremmed for hverken luksus eller design. Men folks hang til å ha søppelbøtter til 2.500 pr stk har jeg ikke forstått, en søppelbøtte så stor at den ikke kan stå på det klassiske stedet under utslagsvasken men må ha et sentralt og frittstående sted på gulvet.

Jeg skjønner jo at den er en symbolting, se vi har smak og penger, men en søppelbøtte da, for et pussig fokus.

Derfor vil jeg presentere for dere en løsning jeg har benyttet i alle år og som jeg er godt fornøyd med.

Dette er vaskebøtta, som brukes til gulvvask (så og si aldri),
til håndvask av sære klesplagg, og til hverdags: søppelbøtte.

Den var billig i innkjøp, systemet er billig i bruk, jeg gjenbruker handleposene fra matbutikken, og det er lite plasskrevende.

Og skulle jeg ville flytte ut, nomadere meg for en stund, så gir jeg jo bare bort bøtta. Jeg kommer ikke til å ta med meg to vip-bøtter i kofferten..

Livet ellers, det som foreløpig gjemmer seg bak A-en bak e-post-adressen. Jeg fikser der hver dag, men leter etter et navn til det. Likevel er det trivelig med besøk der oppe.

9 Kommentarer:

Blogger Unknown sa ...

He, he... Jeg er så enig med deg, atte. Den søppelbøtta di har jeg mye mer sansen for.

:-)

03 februar, 2007 13:02  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg går for multifunksjonalitet.

03 februar, 2007 13:07  
Anonymous Anonym sa ...

Knis,veldig bra. Man er ikke ordentlig nomade før man har den klassiske VIPP-søplebøtta.

03 februar, 2007 14:58  
Blogger Einar sa ...

Jeg liker at e-postadressen din ser ut som fr.martinsen@gmail.coma..

03 februar, 2007 16:19  
Anonymous Anonym sa ...

Oi-oi-oi! Fattige kunstnere som likevel har vipp-spann til flere tusen kroner stykket. Hi-hi. Helt greit det, at man prioriterer som man selv ønsker, men kall en spade for en spade. Jeg trenger (les: har) ikke design-kjøkken, men jeg tar det igjen med noen skikkelig hypa og dyre søppelbøtter! Nei, jeg holder meg til fr.Martinsen-metoden, selv om jeg er fattig kunstner. :)

03 februar, 2007 16:45  
Blogger Zava sa ...

Meget bra! Vipp-bøtta er et nydelig eksempel på dustesnobberi. Og tenk - de har til og med laget toalettbørste som matcher. Tusenvis av kroner på en dokost.

04 februar, 2007 01:12  
Anonymous Anonym sa ...

Den verste tanken når det gjelder dokoster til flere tusen kroner er: hvor ofte har man råd til å bytte ut dokosten sin da? Jeg mener - min byttes ut minst hver 3. mnd og koster vel 15 kr eller no..

04 februar, 2007 01:54  
Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Her i huset bruker vi også Fr.Martinsen-systemet! Jeg kan ha sansen for god design, men ikke for store stygge og dyre snobbeting som den vipp-bøtta f.eks.

04 februar, 2007 13:14  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei Einar, takk, jeg liker også det.

Ellers så sto det i samme Aftenpost at hvis man har pent søppel så kan man ha det i en Alessi stålkurv.

04 februar, 2007 14:19  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden