mandag, april 17, 2006

Bloggere flest bor i Frankrike

Frankrike er det landet i Europa med flest bloggere, 6 millioner.

1. april var det 31.5 millioner blogger i verden, og 2.500 nye blogger blir opprettet hver time. Jeg blir verdensrommet-svimmel.


Og et lite øyeblikk trodde jeg at Bruce Willis var med i den første bloggefilmen, men nei.

Jeg har vært noen påskedager i Paris og plukket opp gratisavisen The Paris Times, til den sier Christophe Grébert,
France is the country where everyone likes to debate, we love discussing, and we love talking about politics. We do it all day, at work with colleagues, at the café with friends and in the evening with our families. Blogs are the perfect tool for the French.
For oss nordmenn som har en annen tradisjon kan det også være fint med blogging, vi kan sitte i hver vår fjellskrent og rope til hverandre. Eller mumle litt.

Ulike land, ulike blogger

Og for å sitere The Paris Times litt mer,
"Germans tend to fancy well-being-blogs, Swedish make photography blogs, Italians and English travel blogs, and in France the latest flavour is food blogging."

Aktivisme-blogger

I slutten av mars handlet de to mest populære bloggene på Skyblog om førstejobbskontraktene for ungdom under 26, den den ene bloggen var mot forslaget om ny lov og ble opprettet 9. mars, før en av de store demonstrasjonene. Den andre bloggen var for loven og ble startet 10. februar, da de første demonstrasjonene startet.

Paris Times trekker frem Christophe Gréberts side Monputeaux som det beste eksemplet på det de kaller militant blogging.

Den første rettsaken mot en blogger i Frankrike

Gréberts kritiserte kommunestyret i Puteaux for fire år siden, han ble tiltalt for ærekrenkelse, og vant saken i mars.

Retten sa at bloggere, fordi vi er u-profesjonelle som uttrykker personlige oppfatninger, ikke kan bli stilt samme krav til som journalister i Frankrike når vi siterer en annen kilde. Grébert hadde brukt sitater fra en artikkel i Le Parisien som kritiserte kommunalt overforbruk.

Han hadde vel satt dette inn i en problematisk sammenheng gjetter jeg, jeg har ikke nærmere kjennskap til saken enn det jeg leser i artikkelen. Og det er problematisk for meg, og andre som skriver, når vi ikke har god bakgrunnskunnskap er det lett å bli offer for andres vinklede artikler. Du må gjerne kommentere utdypende.

Rettsaken ble logget på siden til Grébert og han fikk pris av Reporters Without Borders i fjor.

I Paris tok jeg også T-banebilder, det er forsåvidt en helt annen sak.

Og do-bilder

Og så hadde jeg trøbbel å komme meg tilbake til Beauvais

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden