mandag, mai 11, 2015

Jeg er i Venezia

Jeg er på biennalen, og jeg er i byen. Det er tredje gang og jeg liker virkelig denne byen med hav over alt. I går var jeg på utstillingen i Arsenale, det er et gammelt militært område og en av de lange, lange hallene der blir brukt til utstillinger. Jeg likte godt Chris Markers "Passengers" fra 2011. Folk på T-banen.


De som sover fikk oss til å diskutere etikken. Informerte han dem om at de er med i et prosjekt? Stakk han til dem en lapp? Vitror ikke det. Men det er ikke lov. Er det i orden? Jeg har gjort det samme, men det har alltid tror jeg vært av folk i et annet land, mennesker der de selv eller noen de kjenner ikke ville se bildet på min lille blogg. Jeg syns det er i orden.

Men hvis man kommer på stor utstilling i Venezia?
Er det i orden hvis det er gjort med kjærlighet?
Er det mer i orden hvis det er kunst enn journalistikk?
Har det noe med saken å gjøre om man tjener penger på bildet?


Jeg tok det for gitt at Chris Marker var en ung mann. Men disse bildene tok han mellom 2008 og 2010, og han døde i Paris i 2012, da var han 91 år gammel.

Hvor skal han, han ser sliten ut. Hvem vil han gi blomster, og hvorfor? Det er sånn man tenker på når man sitter på T-banen også, ikke bare når man er på utstilling.


Jeg liker hvordan vi kan sitte i egne tanker på T-banen, lage oss et privat rom midt i offentligheten.


Disse bare lo så godt, de måtte med.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden