fredag, februar 06, 2009

This is just to say 10

Jeg syns det er rart at det er så lite samisk å se. Jeg vet om polsk butikk og allslags land sine restauranter, folk går med palestinasjal og jeg kan lage italiensk dessert. Samisk språk, mat, arkitektur, musikk og klær syns nesten ikke. Det var bare det akkurat nå.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Det spørs vel hvor man bor i vårt langstrakte land, og ikke minst - hva ønsker man å se ?

http://www.tromsoby.no/node/214427794

http://www.riddu.no/

http://www1.visitnorway.com/MWTemplates/QWArticle.aspx?id=195171

http://www.sametinget.no/Artikkel.aspx?AId=98&back=1&MId1=11&


*boris beaivvas*

07 februar, 2009 16:45  
Blogger fr.martinsen sa ...

Joda, takk for eksempler på det motsatte. Jeg holder likevel fast ved undringen over at samisk kultur er så lite synlig i felleskulturen.

07 februar, 2009 18:20  
Anonymous Anonym sa ...

Det er vel nærliggende å tenke på at manglende anerkjennelse, diskriminering og opplevelse av å være en minoritet gjennom historien spiller inn her.Selv om formelle rettigheter har endret seg kraftig de senere årene,så kan det vel skorte på troen at det du nevner, er ønsket av storsamfunnet ?

Eller er det egentlig spiren til en glimrende forretningside` du kommer opp med her ? Kanskje tiden er overmoden for en restaurantkjede som kan være med på nettopp å anerkjenne samisk kultur?


*boris beaivvas*

07 februar, 2009 19:42  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tror også på den årsaken du nevner.

Det hadde vært noe ja, med en restaurantkjede. Annen norsk mat er blitt mye tydeligere på menyene de siste årene, grillet tørrfisk f.eks. Jeg kan ikke huske å ha sett en rett der restauranten har pekt på noe samisk, selv om reinsdyrmedaljong har stått på menyen forsåvidt.

Og klær, at folk går med tørklærne, eller at farger og mønstre blir brukt i designen av vanlige klær, er samiske drakter på Husfliden - det tror jeg ikke.

07 februar, 2009 20:22  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden