søndag, februar 22, 2009

Akkurat nå 46

Det helt lyst inne selv om det er endel sne på takvinduene. Lyst er godt. Jeg hakker sopp til en middag i morgen mens jeg hører på Fläskkvartetten "Voices of Eden". Jeg liker å hakke ting, forberede middag. I morgen er jeg ferdig på jobb klokka 16 og klokka 18 skal jeg gi ti stykker mat så det gjelder å gjøre unna litt av hakkinga. Hakking har fremtiden for seg, jeg tenker på smakene og hva som passer sammen, jeg gleder meg til å faktisk smake dem. Jeg skal grille kjøttet ute, jeg håper det ikke skal sne. Jeg leker at jeg har et restaurantkjøkken. Jeg setter frem alt jeg trenger. Nå skal jeg begynne på brekkbønnene. De er de eneste som er kjedelige for jeg må klippe bort tuppen i hver ende.

15 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg er ferdig med brekkbønnene. Nå skal jeg hakke ingefær. Jeg har fløte i literspakning i kjøleskapsdøra, det er veldig restaurantkjøkkenaktig.

22 februar, 2009 13:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg vasker opp sånn at oppvaskmaskinen er tom i morra. Jeg vasker glass som ikke er brukt på en stund og som har fått ekkelt fettlag på seg. Jeg må huske å kjøpe mer oppvaskmiddel.

Jeg er ferdig med å hakke masse ingefær. Ingefæren skal i smør og sukker for å surre gulrotbiter, ah det er så godt.

Nå hakker jeg hvitløk. Hvitløk skal i sopp med persille. Må sette hvitløken og ingefæren under plast i kjøleskapet sånn at ikke luktene smitter alt annet.

Jeg blir sulten av dette, får lyst på den gode maten og rødvin og røyk. Tar en kopp te.

22 februar, 2009 13:51  
Anonymous Anonym sa ...

Dette har du blogget om før, brekkbønner, grillet kjøtt og hvitløk .Ønsker meg hele oppskrifta.Du har forresten ikke vurdert å utvide bloggen med et kjøkken - og "ikke- gjør - som - Vendelsa sier " -
bilag ??

hmmmm?

22 februar, 2009 14:01  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hehe. Ja, det jeg forbereder nå er en av favorittene til middagsmat: grilla entrecotbiter med masse forskjellige grønnsaker til, fløtegratinerte poteter, ertepurè, en pastarett med pesto, squash, brokkoli. Og det er mer tror jeg i posene.

Bilag, bilag, jeg klarer jo ikke å drive de bilagene jeg har skaffet meg en gang. Skjønt jeg tror jeg skal ta opp "klager på små ting" igjen, den virket terapeutisk. Hm. Jeg tar en pause i hakkinga og skriver en klage fra i går, det gjør jeg.

22 februar, 2009 14:07  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ut med søpla. Det blir mye søppel av å lage mat. Jeg lånte en stol av naboen i går. Nå banket jeg på hos den andre naboen for å låne et par til men han var ikke hjemme. Jeg sprer låninga. Men jeg vil ikke ha stoler parat til ti stykker, det er ikke nødvendig syns jeg i et vanlig hus. Håper naboen kommer hjem i løpet av dagen..

22 februar, 2009 14:29  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg har hakket persille. Jeg håper ikke persille blir ekkel av å være ferdighakket i kjøleskapet til i morra.

Men gulrøttene vil jeg ikke hakke i dag, gulrøtter blir så fort ufriske selv når de ikke er hakket og ligger i kjøleskapet, dvaske blir de.

Og jeg vil ikke skive potetene til fløtegratineringen heller, jeg tror poteter som ligger skivet opp et døgn blir ekkelt.

Hva tenkte jeg på med korianderen egentlig? Tror jeg bare kjøpte den for sikkerhets skyld, koriander er alltid godt.

22 februar, 2009 14:42  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nå husker jeg ikke hva jeg pleier krydre de fløtegratinerte potetene med, er det rosmarin eller er det den nøtta, hva heter den, nutmeg på engelsk. Tror jeg har brukt begge deler opp gjennom tiden, hver for seg. Prøver å tenke for meg smaken, usikker på hva som funker best.

22 februar, 2009 14:55  
Blogger fr.martinsen sa ...

Har vasket vinmugga i kokende vann. Den er av keramikk og skal ikke ha såpe i seg, hvertfall ikke rett før vingjester. Har tatt opp vin fra yttergangen.

Har vasket do, vask og speil på badet. Jeg slurva med speil, det er kjedelig å gni vekk alle flekkene, tok det verste. Har vaska såpeskåla på do. Vil huske å skifte håndkle på do i morra.

Jeg er en rotefaen, bare ikke akkurat på kjøkkenbenken og på do.
Men gjøremålspapirbunkene mine kan få ligge i sofaen og i hjørnet. En dag oppdaget jeg at jeg har gjøremålslapper liggende fra i bylarm i fjor.

22 februar, 2009 15:40  
Blogger fr.martinsen sa ...

Har skjært opp entrecoten i passende biter. Har skjært opp brokkoli i små biter og satt dem i vann sånn at evt. makk kryper ut. Venter med å skjære opp squashen til i morra, mistenker at den ville blitt tørr.

22 februar, 2009 15:57  
Blogger fr.martinsen sa ...

Dette skal jeg gjøre en annen gang også, hakke mestparten av greiene dagen før middag. Da blir det jo bedre tid til å hygge seg med forberedelsene. Og for en fest det kommer til å bli å lage maten i morra når mestparten er gjort på forhånd.

Nå kan jeg slappe av litt før jeg finner ekstraplatene til bordet og går på stol-leting igjen.

22 februar, 2009 16:12  
Blogger Mina sa ...

Hurra, jeg er heldig for jeg er en av de ti! Forresten er mamma på besøk så jeg tar ikke med meg barna. De har bandøving og dansing så det blir litt vrient uansett

22 februar, 2009 18:40  
Blogger fr.martinsen sa ...

Da blir det ingen barn denne gangen. Nå har jeg dekket på bordet, duk, servietter, 2 som må skjære i kjøttmaten med smørekniver.

Så nå sitter jeg med en krakk til bord og blogger. Denne krakken virker egentlig ganske godt som bloggbord.

22 februar, 2009 20:10  
Blogger Sif sa ...

Jeg vil ogsa ha oppskrifter!

Btw... mark i broccolien? Hva?

24 februar, 2009 18:45  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, det skjer det med mark altså, har opplevd det selv. I brokkoli og blomkål. Derfor pleier jeg å legge dem i vann sånn at de kommer kravlende ut.

Hvilken av rettene vil du ha oppskrift på da?

24 februar, 2009 19:05  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg glemte jo å lage ertepuré! Kom på det akkurat nå.

24 februar, 2009 19:05  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden