mandag, oktober 29, 2007

mere julesutring

Ettersom jeg ikke har sånn høyremarg som gjør at alle ser hvordan samtalene utvikler seg i kommentarfeltene nedover i bloggen
(kan jeg få det på blogger?)
og siden jeg tross alt er eneveldig i bloggen min løfter jeg frem dette: Julemarsipanen er kommet, hjelpe meg

Folk har fått det for seg at akkurat disse små tegnene på at jula kommer er kommersialismens hypertekst.
Kommersialismen og kapitalismen,
som om vi stemmer Rødt alle mann?

Det er ingen som er sinte for at det er reisebilag hver uke
selv om vi ikke har ferie til gode.

19 Kommentarer:

Blogger Undre sa ...

Om du søker på noe sånt som

"hack comments blogger"

(og eventuelt "new blogger" om du har oppgradert bloggen din) så finner du alltids en måte å få opp nyeste kommentarer i sidebaren din (men jeg kan ikke love at det blir smertefritt å få det til ;) ).

29 oktober, 2007 20:46  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg er redd jeg ikke skjønner språket ditt, jeg trenger nok mer enn som så.

Jeg søkte på "hack comments blogger"... Men, ok, jeg skjønner at en "hack" ER noe, hva er det?

Er det meningen jeg skal finne en kode som jeg legger inn i template?

29 oktober, 2007 21:10  
Blogger Undre sa ...

Det finnes måter å få til en kommentar-rull i sidebaren din, men ikke spør meg åssen bortsett fra at du må søke på de gitte ordene for å komme til bunns i mysteriet. Sånn sett er det mer smertefritt å flytte hele bloggen din til WordPress.com tror jeg om ønsket om kommentarrull blir veldig stort, men det aner meg at du ville få behov for uante mengder med julemarsipan og juleøl for å komme over tapet av layouten din. ;) (Jepp, manglende estetisk sans er WordPress.coms svakhet.)

Men når det er sagt så har det jo nå dukket opp en sånn "follow-up comments" her i Blogger ser jeg, så jeg vil ikke holde det for usannsynlig at den kan dukke opp den funksjonen du etterlyser om ikke alt for lenge.

(Hack er liksom den koden/framgangsmåten du må bruke for å "lure" Blogger til å gjøre det du vil at Blogger skal gjøre for deg.)

29 oktober, 2007 21:18  
Blogger fr.martinsen sa ...

hm. ok. kanskje.

og kan blogger bli sur av at jeg prøver å lure den og rase sammen over meg?

29 oktober, 2007 21:49  
Blogger fr.martinsen sa ...

jeg har forresten e-postvarslingssystem som gjør at JEG får beskjed når noen kommenterer gamle poster, og jeg svarer på dem jeg, men det er jo bedre for fellessamtaler at andre også kan se at det foregår ting i et par dager gamle poster...

29 oktober, 2007 21:50  
Blogger Undre sa ...

Du må nesten ta en kopi av templatet ditt før du setter igang i såfall slik at du kan innstallere det igjen om det blir krøll.

Men du har ikke oppgradert til "beta" eller "new blogger" har du?

I WordPress.com ligger kommentar-rull-funksjonen klar, og sånn det er nå vet jeg ikke om noen blogger-bloggere som har brukt noen kommentar-hack heller og som kunne ha hjulpet deg.

Men om man haker av for e-post-varsling når man kommenterer nå så får man i det minste varsel når noen sier noe i samme tråd som man har sagt noe. (*skryt*I WordPress.com er det en egen dashboard-funksjon som holder styr på de nyeste ankomne kommentarene i forskjellige kommentarfelt man har deltatt i rundt om i WP.com-systemet. */skryt*)

Jeg vil tippe at Blogger kommer til å følge opp med mange av de funksjonene WP.com er utstyrt med i dag, spørsmålet er bare hvor lang tid det vil ta før de gjør det.

29 oktober, 2007 22:06  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jaha! Jeg kan få e-post-varsel når jeg kommenterer i andres post og noen fler kommenterer der, det var jo lurt! ha ha.

Voksenopplæring for den langsomme..

Har jeg ikke new blogger altså? Trodde det var det jeg gjorde i sommer eller noe da jeg måtte skaffe meg g.mailadresse..

Syns det? At jeg ikke har new?

(siste leksjon altså nå, men du kan jo trøste deg med at du kanskje er lærer for fler enn meg..)

29 oktober, 2007 22:19  
Blogger Undre sa ...

Jo, da har du new blogger tror jeg ganske sikkert og visst.

Jeg har ikke sett den "follow-up comments"-funksjonen i Blogger før enn i går (?tror jeg det var), men den kan jo ha vært noen dager for det, for jeg tror det er en liten stund siden jeg har kommentert i en bloggerblogg nå. Og ja, om du haker av for at du vil ha melding når det kommer ny kommentar i et Bloggerbloggkommentarfelt du har kommentert i så får du de kommentarene som e-post på den adressa du har knyttet opp til Bloggerkontoen din. Smart, men litt *host* tungvint all den tid Blogger/Google/Gmail er samme ulla og kunne laget et dashboard, men dem om det. ;)

Og voksenopplæring er stas!

29 oktober, 2007 23:24  
Anonymous tb sa ...

kanskje ikke sint, men jeg irriterer meg faktisk litt over de evinnelige reise- og bolig- og hobby- og livsstil- og mote- og gudvethva-bilagene som fyller avisene våre, og som bare har som mål å få oss til å konumere mer, markedsføring forkledd som journalistikk. som sagt, ikke direkte sint, men oppgitt og litt irritert. som jeg er over julemarsipanen og julebrusen og julepølsene og julekaffeen og julepynten som dukker opp i oktober (ok, juleølet kan jeg se gjennom (mellom??) fingrene med, man er tross alt ikke fundamentalist!) Og jeg jo snakker med hevet hode om kapitalisme og kommersialisme, selv om jeg ikke stemmer Rødt.

.. beklager at jeg brøt inn i en interessant diskusjon her forresten... (og her MÅ jeg nesten koste på meg en liten ;-))

30 oktober, 2007 08:08  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det er nok mangelen på sammenheng som slår meg, inkonsekvensen, og et sånt repeterende mas om den marsipanen.

Men jeg må muligens ta meg sammen og akseptere det maset som en type vær-snakk, tror du det?

Joa, snakke om kapitalisme og kommersialisme, men det bør vel ikke være en overraskelse at vi lever i et kapitalistisk samfunn, med markedskrefter?

30 oktober, 2007 08:14  
Anonymous tb sa ...

Værsnakk er ganske viktig, er det ikke? Småtingene, uvesentlighetene, limet som holder relasjoner og dermed samfunnet sammen? Gud så sliten jeg ville blitt hvis f.eks.alle kantinesamtaler handlet om store, vesentlige og unike ting? (Slik det litt for ofte blir når man omgås "intellektuelle", som ikke kan ta i noe som helst uten at det blir "intelektuelt") Vi trenger været og andre banaliteter.

Vet at vi lever i et kapitalistisk samfunn preget av turbo-kommersialisme og markedskrefter, ja. Men vet ikke om jeg liker alle sidene ved det av den grunn. Og samfunnet er ikke som været, vi KAn gjøre noe med det (nå har vi vel gjort noe med været også, men det er en annen sak), også kapitalisme og kommersialisme og markedskrefter er sosiale (ok, tekno-sosiale da) konstruksjoner, og reksonstruksjon er derfor mulig, selv av et kapitalistisk samfunn. Det er ikke naturlover vi snakker om, markedskreftene blir "naturlover" fordi vi alle velger å følge dem, ren og skjær virtual reality, en virkelighet som er virkelig fordi alle velger å tro på den, en kollektiv, selvvalgt hallusinasjon.(ser du, der glapp banalitetene ut til høyrte og ble erstattet av pompøse intellektualismer..) Det er håpløst og vi gir oss ikke! (Likte alltid den grafitti-teksten jeg, sjøl om jeg av natur er pessimist)

Men været er viktig. Slik alle banaliteter er. Egentlig er det banalitetene som redder oss? Småtingene, detaljene, det ubetydelige, klisjeene, småpraten; pulveret som alt egentlig består av?

30 oktober, 2007 09:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

"Det er håpløst og vi gir oss ikke!" det er jo en fantastisk ting å spraye på asfalten, det vil jeg straks gjøre!! (hvis jeg tør, jeg får ta en og en bokstav, he he). Jeg hadde ikke hørt den, som jeg husker i alle fall.

Ja, jo eldre jeg blir jo mer forsvarer jeg vær-prat og annet lim, og akkurat nå har vi gitt oss sladderen i vold et øyeblikk her på jobb, hvem er nå denne fallerte, litt gamle tv-kjendisen vg snakker om. Lim.

Det jeg reagerer på når det gjelder kapitalisme-snakk er ikke spørsmålet om hvordan vi skal regulere hva, men den overraskelsen som jeg syns folk kommer med så ofte: de vil bare selge marsipan liksom.

Ja hva venter du av en marsipanfabrikk? Det kan jo ikke være en overraskelse at de vil selge produkter, det ligger liksom i fabrikkens natur.

Men nå er jeg kanskje for streng og overser kosen i fellesskapet som oppstår når vi sukker over årets julemarspian?

Skal jeg ta meg en kopp kaffe til og ta meg sammen, syns du det? Bejuble marsipan-småpratet også?

30 oktober, 2007 10:02  
Anonymous tb sa ...

Ta seg sammen? Er ikke det litt oppskrytt? Egentlig?
Tar vi oss sammen alt for ofte? Og på helt feil måte, alene og inne i oss selv, i stedet for sammen med andre? "Ta seg sammen", det er noe en bør gjøre i fellesskap?

Fallert TV-kjendis, sa du? Må jeg lese VG?

30 oktober, 2007 10:25  
Anonymous tb sa ...

Kan det være Dan Børge???????
uansett, snart "står han frem" i Se&Hør tenker jeg...

30 oktober, 2007 11:19  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ok, da lar jeg meg være muggen en stund til: no more julemarsipansutring.

Skal du lese VG får du enda mer underholdning av Toril Brekke og Karin Larsen og Knut Faldbakken som snakker om Steffen Kvernlands bilde i Litteraturhuset. Det fikk i alle fall jeg.

30 oktober, 2007 12:18  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det er forresten ingen som er sure for at mandarinene kommer. Hvorfor ikke egentlig? Heier vi på mandariner, ikke på pepperkaker?

30 oktober, 2007 15:40  
Anonymous tb sa ...

Kommer madarinene? Er det ikke bare clementiner, nå som i resten av året da?

Akkurat nå føler jeg for å være litt sur, så jeg kan godt være sur pga ymse sitrusfrukter også jeg..

30 oktober, 2007 15:58  
Anonymous tb sa ...

Jepp, den ekte madarinen ble helt borte fra det norsk markedet (bortsett fra i hermetisk form) på 90-tallet, det som selges i dag er utelukkende klementiner, og de selges året rundt. De første tingene der vet jeg pga wikipedia, det siste vet jeg fordi ungene er glade i klementiner, så det står på handlelappen stort sett året rundt.

Så da kan jeg i stedet kanskje være muggen over at mandarinene ikke kommer til jul? Kanskje starte en kampanje? "Ja til ekte mandariner for ekte julestemning", eller noe slikt?

Kjenner en sterk trang til å være sur gammel gubbe i dag?!

30 oktober, 2007 16:05  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja såpass kan jeg by på faktisk, jeg er fortsatt deilig etter-jobb-hyper-og-fornøyd.

Men joda, clementinene. Jeg tror ikke vi blir clemtin-sure når vi ser dem (vi har dem ikke hele året i mine butikker...) fordi vi av en eller annen grunn ikke oppfatter dem som slemme kommersielle.

Hvorfor det? De er sunne, det er en ting, vi er for clementiner.

Og de kommer ikke fra fabrikk, det er i alle fall det vi innbiller oss, fabrikkeiere er slemme mens bonden er snill. Jeg tror det er det.

30 oktober, 2007 16:44  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden