mandag, september 29, 2014

Ferie i Rotterdam


Jeg er på ferietur og bor i to netter på Hotel New York. Hotellet ligger på kaia i Rotterdam og pleide huse Den Belgiske Amerikalinje. Stilig hotel, vi har flottet oss med store utsiktsrom. De har beholdt mange av de gamle detaljene, som i trappa. Men restauranten hadde langsom og sjarmløs service, hvis du skulle prøve hotellet med det første.


Resepsjonen er ikke moderne. Det fins ikke nøkkelkort, men nøkkelhylle av den gamle typen. Og åpent nett uten passord. Glemte å ta bilde tidligere i dag, og nå er dagen over, nettopp avsluttet med konjakk og gulrot.


Nja. Det er selvsagt noe appellerende med disse husene, de er anderledes, det er forfriskende i seg selv. Må vegger være rette. Neida. Kan vinduer være skeive sånn at man ser mer nedover mot gata. Ja. Det er fint. Men hvorfor ikke enda mer vindu. Disse husene er bygget på 80-tallet, var det ikke før vi fikk så mye penger at vi har vinduer overalt. Tror det. Hvert hus skal forestille et tre, husklynga en skog. Men inni var det litt mørkt og frikete. Gidder ikke dra hit mer.


Men hit gidder jeg dra mer. Jeg har vært i havna til Rotterdam en gang før, en av verdens største, det er flere måter å regne på. De har en havne-båttur på 75 minutter, den tok vi i dag. Det er en av de største attraksjonene i Rotterdam, og det skjønner jeg. I juli og august har de en 6-timers tur som går hele havna de 40 kilometerne ut til den ytterste oljehavna i Nordsjøen. Den vil jeg ta.


Containere er alltid fint.


Kraner er alltid fint.


Alltid fint med store kraner.


Og tørrdokker, alt havneaktig er av det gode.


Mamma bøyer seg, bror ser på kamera.


Mathallen i Rotterdam åpner om et par dager. Den er svær, med leiligheter bygd rundt den, som vegger. Leilighetene har vindu både ut mot ute, og inn mot hallen. Den så voldsom ut. Svær. Stygg pynt på veggene, slik det så ut med nesa klemt mot glassruta.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden