mandag, mars 10, 2014

En drosjesjåfør som synger på E18

Nå kjører en drosjesjåfør alene rundt mens han synger høyt, jeg tror det. Jeg liker å tenke på at det nok er slik. Jeg kom inn i drosjen en dag og sjåføren løftet opp iPaden fra setet ved siden av seg og prøvde å forte seg å skru av musikken. Det viste seg at han gjennomførte sangøvelser i drosjebilen. Hvor kan man ellers synge uforstyrret, riktig synge ut? Ikke hjemme, ikke på gata, ikke i skogen engang - med mindre man går i fjellene til Sound of Music.

Men drosjesjåføren har oppgave i moskéen på hyggekveldene de har en lørdag i måneden. Da spiser familiene sammen og alle skal ha det fint. Drosjesjåføren forbereder en ny sang til hver gang, vi ble enige om å sammenlikne det med en salme. Musikken han forbereder er komplisert, teksten er viktigst, og uansett må han høre den om igjen og om igjen på iPaden. Sjåføren benytter langturene han noen ganger har, for eksempel fra Drammen til Oslo. Da stemmer han i.

Når lørdagen kommer blir han invitert til å ta en sang, og han setter i gang. Han synger en setning, setningen en gang til. Hvis de andre liker sangen stemmer de i på tredje linja. Og sånn går det videre til sangen er slutt. Så har han en måned til å øve inn en ny. Han liker sangene han synger veldig godt. Hvis de andre likte sangen spør de ham kanskje om å gjenta den en annen lørdag. Slik forsto jeg drosjesjåførens prosjekt.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden