søndag, oktober 21, 2012

Akkurat nå 95

Avislesesøndag på nettet gir meg f.eks Jan Gradvall i Dagens Industri som skriver en variant av The best place to hide a dead body, is page 2 of Google search results.

19 av 20 googlere beveger seg ikke ut av førstesidetreffene.

Det där börjar bli ett jätteproblem, säger Andreas Ekström. Om du söker till exempel på ämnen som 11 september, Olof Palme eller vaccin så får du bland de översta sökningarna upp konspirationsteorier. De människor som tror att vaccin är skadligt, eller något som CIA ligger bakom, är extremt aktiva på nätet. Och deras hemsidor hamnar därmed mycket högt upp i sökningen.

I Svenska Dagbladet skriver Andres Lokko om Abba-museet som skal åpne i Stockholm og så om den kinesiske byen Gaomi som skal bruke 700 millioner eller så på: ”Mo Yans kulturella upplevelseområde”. Alltså ett slags nöjesfält baserat på handlingen i 2012 års Nobelpristagare Mo Yans noveller och romaner.

Da kom Lokko til å tenke på en Elfriede Jelinek-verden. Og det er jo alltid nyttig: Å tenke på det som ikke fins og hvorfor det ikke gjør det?

Och eventuellt kommer det också att finnas en möjlighet att – mot en liten extrasumma – kunna gå i den svenska akademiledamoten Knut Ahnlunds fotspår och i upprört vredesmod lämna Elfriede Jelinek World för att hennes prosa är alltför pornografisk?

Så langt har jeg foreløpig kommet i avislesingen. Det kan bli mer utover dagen.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden