onsdag, juni 13, 2012

Lynn Goldsmith Litteraturhuset

Dette er dagens eksperiment. Klokka er 20:26, jeg har akkurat kommet hjem fra Litteraturhuset, jeg har hørt på Lynn Goldsmit snakke om jobben sin som fotograf. Hun er omtrent 60. Jeg skal ta nattbussen til vestlandet om mindre enn en time, jeg skal til seters. Jeg skal hvile og se på kyr som blir sluppet på beite, fotografere dem. Det jeg gjør nå er å slurve ned kladdeordene mine rett fra blokka. Jeg vet ikke om det er nett på setra. Jeg fikser når jeg neste gang er ved nett. Da kommer det bilder også.

Hun sier hun har respekt for vårt politiske system. Will wipe the floor with you som er fotografer her for jobb. Fantaserer om å kjøpe hus, sånn ferietyp.

16, feet of the Beatles before Ed Sullivan, ville ikke se dem, stefar, var Stones-fan, ville fotografere gulvteppet i lobbyen, didn´t want to make eyecontact. Så sko som James Brown hadde. Fotograferte Beatles´sko på teppet. John L: don´t you want our faces? and I said no. Angret senere.

Søstra jobba påMax Kansas City, var det søstras boyfriend eller no tok bilde av the original Velvet Underground, gjentok stadig dette, du vet aldri hvem det blir noe ved, spar på bilder. Det var Nancy Spungen viste det seg.

Bruce i senga. Lar objektet ta bilde av seg i den posisjonen hun vil ha først. Sånn at de skal forstå, og hun også.

Alt er tenkt over, ingenting happenes to be there, hatten, beltespenna til Bruce, ellers også, papirer kastet inn for å lage søplet som skulle vært der. Du fåt folk til å gjøre det du vil hvis de har tillit til at du vet hvordan de vil bli sett.

He´s not the prettiest thing. Hva er nå det å si om utseendet til noen, en rockefyr, hun gjør det hele tiden, holder folk fast i alder, puppene til Carly, homser. Alle bortsett fra rase.

Min venn Patti, samarbeidr om å lage et godt bilde. Patti løfter kneet akkurat sånn når hun setter seg på benken med demonstrantene. Carly Simon vet ikke hvordan hun skal holde kroppen eller hender.

Maybe we can change the title of the album to Sheik yer bootie? til Zappa, absolutely not. Men etter at hun har fotogrfert ham slik han vil får hun ham til å ta på seg sheikesjerfet, noe hun fant på fordi hun ville vise ham pen. Coveret ble sånn. Men sånt gjør ikke at Zappa, eller andre, stoler på deg senere, må hele tiden bevise, hun gjorde samme triks med samme da han ville lage kampanje for å stemme. Må finne bildet, nydelig med røde og hvite striper.

Bruker mye egne props, gjør mye research, spiller musikk fra da Carly og fyren var forelsket for å få dem i bedre humør, samme med hun engelske med hvitt hår, dave og hun, Annie.

Bob Dylan, am I a fan og a fotograf, ikke begge, sto utenfor og sa til seg selv at hun var fotograf, da tar hun på seg rollen oggår rett på, er i mood. Liker at hun deler helt enkle menneskelige triks som man kanskje ikke kan, bruke den positive i spørsmålet, vanskeligere å si nei, so can I shoot then.

Dealing with bold individuals, Paul Simon, hun gjør litt narr på en teit måte. Ikke si til Carly at jeg sa hun egentlig erflatbrysta.

Close up, folk som ser på et cover vil egentlig være så nær, du kan gi dem det. Beastie Boys, først modelltrikset, så røffere utenfor Stomboli. Sometimes you dont want to see anything at all, gammelvits igjen. Vær proff, dont hesitate, litt am jeg er ok, men kjøper henne likevel. Møtte hvem på gata, snakket om Bresson? Så på kontact sheets, gikk opp for henne at han hadde tat tusen bilder og evnet å velge det ene. Hun tenkte at velge, kunne hun også. yns jeg har hært historien før. En fotofyrtass sammenlikner henne med Annie L og en annen fyr og spør om det kommer noen unge rockefotografere og hun sier at den unge fyren var assistenten hennes og Annie L og hun var samtidige som ville i ulike retninger, rockefoto fins ikke, kanskje at man vil fokusere på portrett, eller liker studio bedre enn dkumentar, slikt noe. Hun gruser ham uten at han merker det.

Ok, klarte det. Fredag kommer ny spaltetekst ut i Journalisten. Da er jeg fortsatt på fjellet. Uten nett kanskje. Klokka er 20:51, jeg drar med trikk og buss til 80 kyr. Fredag skal de slippes på beite. Hej då.

25. juni: Hvem gidder rydde opp skikkelig i bloggposter etterpå? Ikke alltid meg i alle fall


Dette er Zappa, som hun tenkte hun ville gjøre pen. Det var hun som lurte han utpå med det kostyme og som foreslo forandringen i albumtittelen slik at den ble Sheik Yerbouti.Her er det Patti Smith-bildet der hun særlig snakket om Smiths evne til å spille med.Bob Dylan da hun måtte bestemme seg om hun var fan eller fotograf.Bruce på senga.Beatles føtter tatt av Lynn Goldsmith da hun var sur og 16.

1 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Senere hørte jeg at hun var kjæreste med Bruce på den tida hun tok bildet.


Nå har hun work shop på Norwegian Wood.

12 juni, 2013 21:56  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden