torsdag, august 21, 2008

Sankt fr.meg

Jeg har skiftet strategi mot syte-drosjesjåfører denne uka.
Jeg tar dem for meg nå, en etter en, hvithudete menn på 60,
de andre er ikke integrerte nok til å sutre.

Der andre klager over været klager sytesjåførene over graving i gatene og der jeg ellers pleier å synke inn i min egen verden i baksetet og gjøre meg utilgjengelig og tenke på mat eller sex så tar jeg nå frem min mest positive, naive, utadvente stil som ligger godt gjemt til vanlig og kjører en-til-en-motkultur på dem.

- Men så blir det jo fint da! sier jeg,
med nye vannrør som ikke lekker og bredbånd og sånn!

- Vi skal jo ha penger til å benytte all denne fritiden,
sa dagens sjåfør.

- Javisst, sa jeg. Flaks for oss at vi bor på verdens beste plett for øyeblikket, på antakelig det beste tidspunktet noen gang!

Jeg beklager alle utropstegnene i teksten, men det er akkurat sånn jeg har begynt å snakke til dem, med utropstegn og masse teite smilefjes, som en ten-sing-aktig førskolelærer og drosjesjåførene blir antakelig kvalm av meg og de synker inn i seg selv og begynner å tenke på mat og sex tror jeg.

Med mitt drosjetempo disse dager regner jeg med å ha gjort unna alle sjåførene ved juletider. Sånn, nå skal jeg ut og drosje ned til Gyldendal-fest, ny sjåfør, ny mulighet. Det var bare det.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Denne personlighetsforandringen er ny for meg? Jeg gleder meg til å møte sankt fr. martinsen på jobb...

Sjefen

22 august, 2008 10:30  
Blogger Anathema sa ...

Hahaha, glimrende! Et perfekt svar, simpelthen.

22 august, 2008 11:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Usikker på om anathema mener sjefens svar over her er det perfekte eller mitt til sjåførens, men jeg satser på at det passer med et takk.

Og sjefen,
du har bare ikke merket noe til forandringen fordi jeg ikke har forandret med på jobb, bare i drosje. På jobb er jeg alltid en vennlig og raus solstråle.

22 august, 2008 12:05  
Blogger frikke sa ...

Hmm.. så lenge jeg og min drosjesjåfør ikke tenker på mat og sex samtidig, så er jeg fornøyd.
Og slikt vet man jo ikke...

Det beste med Oslo er at drosjeturene vanligvis er relativt korte. På bygda er avstandene så store at man enten blir venner, slektninger, inngifte eller bare dritt lei av hverandre før man har kommet til reisens mål.

22 august, 2008 12:43  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg har lekt med tanken på å gjøre noe lignende på Aftenpostens nettdebatter (Dagbla og VG orker jeg ikke - man får begynne i det små). Har bare ikke helt bestemt om jeg skal være Pollyanna-typen eller den mildt naive "Jaså, sier du det? Det var nytt for meg. Kunne du fortelle litt mer om hva du bygger dette på? Jeg trodde nemlig at (sett inn uhyre kortfattet offentlig statistikk og dokumenterte årsaksforhold her). Men det er altså ikke riktig?"

Derimot tviler jeg på at jeg rekker over alle nettdebattene før nyttår. Drosjesjåfør-prosjektet er nok mer overkommelig.

22 august, 2008 13:48  
Blogger Lindkvist sa ...

Ha-ha-ha. Ja, få høre om gårsdagens sjåfør. Og Gyldendal-festen.

22 august, 2008 13:59  
Blogger fr.martinsen sa ...

Gårsdagens sjåfør var bare mutt. Så mutt at jeg ble usikker på om han hadde oppfattet hvor jeg skulle, så mutt, det kom ikke et hm engang.

Men ok, Lindkvist, jeg skal se hvilke ord jeg finner om gårsdagens fest, et øyeblikk.

Det har aldri slått meg at drosjesjåføren kanskje også bruker min mat-og-sex-teknikk..

Kjerstin, jeg gjør faktisk noe liknende i kommentarfelt for tiden, også hos Dagbladet/VG/NRK. Jeg eksperimenterer med å skrive helt saklige innlegg i raus tone og har lagt merke til at det kan snu tonen, at det kan dempe trangen til å legge inn sinnainlegg etter mitt. Ikke mange nok eksempler på at jeg kan påsto det helt enda, men likevel. Det er interessant likevel.

22 august, 2008 21:29  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden