torsdag, juni 12, 2008

Oppdatering medieforsking

For litt siden skrev jeg at sommel og slendrian har ført husstanden inn i en fjernsynsløs tilværelse og i stedet for å ordne opp i rotet ser jeg på min fjernsynsløshet som et forskningsprosjekt, ett case: meg.

(Jeg har ikke kjøpt sånn boks ennå, jeg tenkte egentlig ikke å velge en pakke ettersom jeg ikke får svensk tv uansett og norsk tv får jeg jo gratis bare boksen kommer i hus.)

Akkurat nå ringte en spørreundersøkelse

Hvilken leverandør har du av tv-signaler? Eh.. Internett?
Hvor viktig er antall tv-kanaler i valg av leverandør?
Ha ha jeg passer jo ikke inn i skjemaet ditt..
Hva forbinder du med Riks-tv? Lureri i reklamen.

Så hvordan går forskningsprosjektet?

Selv om jeg fant ut at det er lett å se på nett-tv direkte på NRK så bruker jeg det nesten ikke. Det er ikke samme kosen når den ikke står og surrer i bakgrunnen og selv om jeg jobber på nett mens jeg har nett-tv på, så kan jeg ikke skrive idet jeg faktisk vil se og ikke bare høre siden jeg bare har en pc.

Har jeg begynt å slå på radio eller musikk? Foreløpig ikke.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Verden begynner virkelig å bli et skummelt sted å leve, når til og med spørreundersøkelsene våkner til liv og begynner å ringe folk helt av seg selv med spørringen sin. Noen burde varsle Per Egil Hegge, jeg er sikker på at han er interessert i informasjonen.

13 juni, 2008 08:41  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja ikke sant? Verden er et skummelt sted. Og Per Egil Hegge går nok med på at jeg tuller med språket.

13 juni, 2008 10:19  
Anonymous Anonym sa ...

Hvorfor får du ikke svensk tv uansett? Det kan vel alle som har kabel-tv få?

13 juni, 2008 11:17  
Blogger iacob sa ...

Det er vel ikke kabel-tv da?

Mange som var opptatt av at svensk tv manglet i Riks-tvs pakker.

13 juni, 2008 11:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg hadde ikke kabel dessverre. Jeg bor sånn til at ingen var interessert i å gi meg det, uten at det skulle koste altfor mye.

Så jeg har levd med en liten bordantenne noen år og tenkte med glede tilbake på min kabel-tv-tid.

Jeg syns ikke det ble kommunisert godt nok at man kunne få NRK og TV2gratis, gjetter at endel ikke ville kjøpt pakke hvis de var klar over det. Tror mange bruker de to kanalene og egentlig ikke ville vært interessert i å betale (300-400 i måneden?) for andre kanaler de bruker såpass lite.

13 juni, 2008 11:37  
Anonymous Anonym sa ...

Litt off-topic, men: Jeg blir også med jevne mellomrom oppringt i forbindelse med spørreundersøkelser, og jeg føler alltid at jeg ikke passer inn i skjemaene deres. Og det får meg til å lure på to ting: 1) Hvis alle er som meg (som jeg liker å tro), hvor troverdig er da all den forskningen som baseres på spørreundersøkelser? 2) Hvis ingen er som meg, hvordan i all verden har jeg endt opp med å bli en sånn statistisk uteligger, når jeg tross alt ikke er fullstendig kulturelt isolert?

Jeg håper jeg vil få svar på ihvertfall ett av disse spørsmålene før jeg dør.

20 juni, 2008 18:03  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg blir så irritert når "jeg vet ikke" ikke er et alternativ, når jeg er tvunget til å velge på en skala fra en til seks hvor godt jeg liker noe.

Og jeg angrer på at jeg svarte at jeg får tv-signaler fra internett, det gjør jeg jo ikke. Riktig svar er, jeg får ikke tv-signaler.

21 juni, 2008 13:16  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden