torsdag, april 27, 2006

Bedre blir det ikke

Kombinasjonen av Frank Zappa og Tom Waits,
jeg klarer nesten ikke å få det bedre.

I dette Dagbladintervjuet snakker Tom Waits om Frank Zappa:

Lærte du ellers noe musikalsk av ham,
spør journalisten?

- Den beste kommentaren du kan gi andres musikk, bør bli uttrykt gjennom musikk. Det er min kommentar. Han kom, spilte inn musikk - og nå er han borte. Men nytt publikum oppdager ham.

Han er udødelig, sier Waits,
og forteller at han tenker på en cd-spiller som en brødrister.

- Det faller alltid fra noen brødsmuler i brødristen. Jeg forestiller meg at et eller annet sted i cd-spilleren ligger det også et brett som samler opp smuler som har falt fra cd-plata. Brente tonesmuler som vi fanger opp - og lager nye sanger av. Jeg tror det er det jeg gjør. Alt komposteres og resirkuleres.

Og det syns jeg var fint sagt, for alt hviler på alt, og vi kan alltids se på den kulturen vi er en del av som de brødsmulene som vi pleier å riste ut av brødristeren.

Rickie Lee Jones med Waits

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Ah, ja.
Alt påvirkes; de som prøver å gi inntrykk av at de suger alt av eget bryst, eller er redde for å innrømme påvirkning, er ganske naive, eller løgnere.

Jeg er veldig glad i Waits og sangene hans, og hele typen, egentlig. Jeg har et godt minne om et TV-program jeg så; det var et David Letterman-show der Waits var gjest. Han hadde med seg fotografier han hadde tatt av hester, eller rettere sagt hesters staller, der de hadde gnagd eller gnudd seg, sånn at det hadde avstøpt seg noe som kunne ligne bilder, og Waits forklarte da med stiv maske at disse hestene var kunstnere som rent magisk hadde gitt uttrykk for sin tilværelse der i stallen.
Det var så komisk at jeg lå og vred meg i sofaen foran TV'n.
Og ennå må jeg le høyt hver gang jeg tenker på det, og det er mange år siden :-)

27 april, 2006 22:51  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og Letterman tok det pent?

Jeg så Waits for noen måneder siden hos Letterman, men nå har jeg plutselig glemt hva han sa, hm, interessant var det også.

Shit

28 april, 2006 16:46  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden