søndag, februar 24, 2013

Mimi Chakarova, Dokfoto2013

I går hørte jeg Mimi Chakarova snakke om arbeidet sitt, hun snakket, og viste fotografier og film, om trafficking på en sånn måte at jeg skjønte det på en annen måte enn jeg har skjønt det før.

Hun viste frem at selv om man ikke direkte sulter så vil man mer enn det man kan få på landsbygda i Moldova selv om man har hørt at det har gått galt for jenter og kvinner fra nabobygda så tror man ikke at det skal skje med en selv. Selv om vi leser statistikk, og tror på den, så har vi vanskelig for å se for oss at virkelig ille ting virkelig skal skje med meg. Vi vet at døden fins.

Vi tror at vi skal klare oss, komme oss unna i tide hvis det skulle vise seg at det likevel ikke var en vaskejobb hun bød på den damen. Ikke alle valg vi gjør som 22-åring er lure. Ikke alle valg nå heller.

Mimi Chakarova sa: Ta meg i hånda og bli med inn i denne verdenen. Som belønning skal du få se bilder som også er pene. Man orker ikke at alt man ser og hører er elendig, da vil man snu seg vekk.Klikk deg inn her og se på traileren til filmen,
det tar bare to minutter.


Gjengvoldtekter som er filmet, som de truer med å vise til foreldrene dine. År levd i bygg der vinduene er spikret for, der du ikke kommer deg ut. En firte seg ned en takrenne, da hun kom til 3.etasje kom hun ikke videre og falt ned. En mann i Canada har sett filmen til Chakarova og betaler operasjonene.

En kom seg til politistasjonen og mannen i luka ringte til han som eide henne og sa at en av varene hans var på stasjonen, kom og hent henne. Menn som eier kvinner som har lært seg (...) å gjøre abortene selv. Jeg kunne skrevet "eie" i anførselstegn, man kan ikke eie et menneske. Likevel, mens de er der blir de jo i praksis eid.

Kvinner som var med på å hente nye kvinner inn i elendigheten for å få færre kunder selv, flere sigaretter selv. En som fikk andre til å tro at hun ville nettopp det og som lurte mannen i en felle, han sitter nå fengslet.Ikke kall dem sexslaver, sa Mimi Chakarova, bruk presise ord. Det er systematisk voldtekt. Hun fortalte at alle de hun hadde snakket med, gjennom ti år, fortalte historier om den snille kunden. Kunden som ikke slo, kunden som lot henne låne mobilen slik at hun kunne ringe hjem. Men likevel kjøpte han deg? spurte hun. Ja, likevel kjøpte han henne. Nå snakker hun med kunder.Mimi Chakarova lot seg til slutt "selge" selv, hun ville undersøke en av historiene hun ble fortalt, hun ville kjenne hvordan det var å blitt prissatt, og hun lurte på hvordan i helvete hun skulle komme seg ut av det. Det siste glemte hun å svare på.

OBS. Jeg ser at hun skal snakke på SKUP i Tønsberg i mars. Få med dere det dere som kan.

Lederen for Dokfoto2013, Terje Bringedal, kalte lørdagens program for The Girlie Night. Jeg blir sliten av sånt fjas fra voksne folk, hvordan lar det seg gjøre. Det var tre fotografer på lørdagens program og alle var kvinner. Å? Var det en spøk? Men det likner ikke en spøk.

Fredagens program, kort beskrevet her, var det maskuline programmet i følge samme fyr.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden