lørdag, februar 16, 2013

This is just to say 39

Jeg gikk på skitur i Lillomarka i dag, buss til Tonsenhagen. Det var akkurat passe mye myk løssnø i skisporet, det var 0 grader i lufta og ikke sol, det var tåkete. Det var et rolig vær.

Jeg hadde på ullstilongsen og genseren mamma har strikket, de gamle treskiene uten noe smurning på, de klabbet ikke og de glei passe langsomt. Det var kakao med mye kakao og lite sukker å få, sammen med brødskiver, harde, men friska opp av ristern, hjembakte skiver, leverpostei med agurk.

Jeg tenkte på skistuene i marka mens jeg gikk. At de er like konservative som min stil på ski, og det er jo mye kos i det. Men i tillegg til at å ha åpen på dagtid og selge solobrus og vafler til skifolk som skal hjem i tide til å dusje før middagen, så kunne de hatt utvidede tilbud.

Lønningspils på skihytta? Gå av deg ukas irritasjoner på vei inn, sett deg foran bålet med kollegene og ta fire øl og ski tilbake, eller bestill maxidrosje hjem for en gangs skyld. For en gangs skyld kan det gå drosje i skogen også, på transposrtvegen klokka 22 om kvelden.

Eller hva med: Gå kveldstur på torsdagene, kom inn rett etter jobb. Vi serverer lammefrikkasse og klokka 20 kommer Sturm und Drang og spiller sigøynermusikk.

Hvorfor ikke mer av sånt?

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Herlig beskrivelse av skitueren. Ullevålseter holder oppe til 21 tirsdag fredag.De serverer varm mat. Trikken til Frognerseteren og ski til Sognsvann via Ullevålseter er en fin tur. Dag Solstad skrev et essay om mangel av servering i skogen, morsom lesning.M

16 februar, 2013 18:19  
Blogger fr.martinsen sa ...

Turen Frognerseteren-Sognsvann er min favoritt-tur!

T-baneturen opp til Frognerseteren er fin, bare den.

Og så er det gøye å kjøre ned alle bakkene, og kose seg og bli glad og uten at man merker det kommer det kondismosjon inn.

Jeg må finne det Dag Solstad skrev, hvor kan det ha vært tror du?

Og sannelig må jeg teste turen en fredag kveld. Jeg har tatt den på ettermiddag etter jobb, men ikke en fredag antakelig. Takk for tipsene.

16 februar, 2013 19:38  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden