fredag, februar 22, 2013

Helsetilstand, meg

I går var jeg hos legen på sykehuset og fikk resultatet fra forrige ukes ct og resultatene var gode, ingen tegn til for store lymfekjertler noe sted. Neste gang jeg skal sjekkes er i mai, og hvis alt går min vei så skal jeg undersøkes i en langsomt synkende frekvens fremover. Frekvensen gjenspeiler den statistiske sjansen for at de skal finne dårlige resultater.

Jeg skal undersøkes hele livet visst. Det kan hende jeg er frisk nå, men det kan vi aldri vite, vi kan bare vite det hvis sykdommen er der og viser seg frem. Hvis den viser seg frem kan den ha to tilstander, den kan være mulig å faktisk helbrede, eller den kan være kronisk. Selv om den er kronisk kan den også hvile i mange år.

Jeg er vanligvis ikke tydelig på denne måten i bloggen, men nå kan vi ha disse medisinske faktaene her mellom oss. Jeg ble glad selvsagt, veldig glad. Jeg kunne kjenne at det er mulig for meg å tenke fremover, planlegge fremover. Jeg kan lese på årets frøposer som ligger foran meg på bordet og se for meg at det skal komme nye vårer der jeg kan få være med. Jeg kan gå over Olaf Ryes plass og gledes over hvor lyst det er uten å tenke på at jeg riktig ennå må venne meg av med at jeg skal være en del av plassen og menneskene på den. Jeg kan se på menneskene mine.

De siste dagene har jeg vært trøtt, svimmel, mistet matlyst. Jeg kunne bare håpe at det var en psykisk reaksjon. Jeg gikk fra jobb en dag og kjente kroppen så trøtt som hadde den gått en veldig lang tur og bare ville stupe i seng. I går hadde jeg lyst til å sove, ikke gå til lege. I dag har jeg sovet. Skallen har hatt sitt å stri med, den trenger å ta seg inn regner jeg med. Det er min plan i helga, sove, lese, gå en skitur, høre på fotografer.

Bloggposter som handler om samme greie

Folk får mer enn de kan bære
Å våkne
Livsvisdom, og sånn
Smaken i maten
En overraskende følelse
Fremmede følelser

10 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Så bra at du har positive meldinger fra legene. Fint å få vite hvordan det går med deg. Nå håper jeg bare du får/har fått smaken helt tilbake.

Gunnar Stensen

22 februar, 2013 18:17  
Anonymous Anonym sa ...

Dette ble jeg glad for å lese. Tvi-tvi!

22 februar, 2013 19:38  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg er veldig glad for dette. Veldig!

Anne

22 februar, 2013 19:58  
Anonymous Anonym sa ...

Å, så bra.
Marianne

22 februar, 2013 23:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei dere, det er hyggelig at dere følger med meg.

Hei Gunnar, smaken har ikke utviklet seg i det siste. Jeg oppdaterer kmmentarfeltet i denne bloggposten for meg selv og for evt. interesserte. Det kan jo tenkes langtidssmakløse googler seg frem til tråden, jeg ville selv likt å lese et forløp som det.

23 februar, 2013 13:36  
Anonymous Anonym sa ...

Hva sier legene om smaken?

Gunnar

23 februar, 2013 14:46  
Blogger fr.martinsen sa ...

At den mest sannsynlig kommer tilbake, men at det kan ta opptil et halvt år.

23 februar, 2013 14:57  
Anonymous Hege sa ...

Fint at du er så tydelig. Det er noe med A og B og sånn. Jeg tenker på deg rett som det er, - og dette gjorde meg glad.
God helg!

23 februar, 2013 21:31  
Anonymous Anonym sa ...

Samma her. Har tenkt på deg og ble glad for disse fine nyhetene.

_nora

25 februar, 2013 10:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

Merkelig, jeg hadde da skrevet et langt svar etter Heges kommentar, men borte er den.

25 februar, 2013 12:14  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden