mandag, februar 28, 2011

I think I'll buy the flowers myself

Jeg og blomsterhandleren kler hverandre

Jeg sto utenfor butikkens hans i kveld og så på de hvite pinseliljene, eller heter det påskeliljer, i alle fall var de helt hvite og de så så friske og lette og vårlige ut.

De må jeg ha tenkte jeg og gikk inn, og hva har du der, det er jo syriner! Hvite syriner. Men se på anemonene, har du sett den mørke kraftige fargen og vil du se på kjølelageret mitt, jeg har fylt opp i dag, ja! se her ja, her har du jo hyacinter både hvite, men se på disse mørk rosa er ikke de bra? Jo! Jeg tar dem, jeg tar dem.

Blir du ikke glad av å fylle butikken med helt nye vårlige sorter? Jo! Og jeg fikk så god pris, ta to paller for god pris sa de på Økern, så jeg fylte opp to paller, jeg solgte ut alt på lørdag, overraskende egentlig, hvorfor solgte du så godt på lørdag, jeg vet ikke!

Hvor mange vil du ha av pinselinjene, eller sa han påskeliljer, hva koster de, 5 per stykk, jeg tar ti, la meg plukke de beste til deg, men shit - bare ta hele bunten så kan du plukke de beste når du kommer hjem.


300 kroner for alt. Det var 39 liljer i bunten.

6 Kommentarer:

Blogger Børge Skråmestø sa ...

Der var du den rene Mrs. Dalloway. :-)

28 februar, 2011 22:57  
Blogger Marte sa ...

Åh. Jeg fylte rommet (hybelrommet mitt i studentblokka mi i London) med blomster forrige søndag. Det er så bra. Det blei en jungel av liljer, "tropisk bukett" (noe papegøyeblomstaktig, grønt, oransjt, burgunder…), grønn potteplante med røde blader i midten, ei stor krukke lavendel og ei lita med blå blomster i vinduet. På blomstermarked, så jeg betalte ikke mye, jeg heller.
Dessverre driver de og visner nå. Lavendelen tåler ikke inne-temperaturen, og liljene drysser blader og pollen ned i sko og tastatur. Lurte på om jeg skulle tatt en tur og kjøpt nye nå på søndag som var, men da måtte jeg enten skaffa flere vaser (vel, "vaser". Nå bruker jeg et stort glass beregna på matoppbevaring og noen fine tomflasker. Passer fint på en sånn hybel), eller kaste liljene. Og det føles for brutalt å kaste dem før de er helt døde. Jeg har ikke hjerte til det. Å erstatte dem med noen yngre før de er helt ferdigblomstra kjennes faktisk utakknemlig. Blomstene jeg kjøper på markedet bruker stå i ei uke og litt til, så de får stå litt til, og så får jeg klare meg noen dager uten; og glede meg til neste søndag. Sammen med potteplantene mine.

01 mars, 2011 02:09  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg kjenner igjen følelsene rundt blomsterkasting. Tulipaner har jeg etterhvert latt stå helt til de er krøllete og tørre og rare og med tiden syns jeg det er fint helt på ordentlig å se på. Men noen av de som stikker innom huset syns det er rart.

Nå har jeg en hm, hva het den nå igjen, en slags geranium tror jeg, den ble gul i bladene og slapp med en gang men de bladene lukter fortsatt godt når man berører dem, så nå står den planten i gangen der det er litt mørkt og der jeg stryker borti den når jeg går forbi.

Nå har jeg levd så lenge at jeg har vaser, men det har tatt lang tid. Det har vært så mange vaser jeg ikke syns var pene, og jeg kjøper ikke stygge vaser. Men i fjor kjøpte jeg to på den svenske kjeden, husker ikke navnet i farta, enkle, ikke noe krams, glass, en svær og bred og høy som man sjelden trenger men det er fint når man gjør det og en lav og bred.

Jeg driver fortsatt med mugger også forresten. De mørk rosa hyacintene står i den lyseblå keramikkmuggen som jeg ofte har saus i. Og syrinene står i den brune keramikkmuggen som jeg har rødvin i hvis jeg ikke har flasker men kartong.

01 mars, 2011 07:35  
OpenID livetleker sa ...

En pinselilje gjør ingen pinse. Hilsen ho som er så dritt lei vinteren at ho kanskje er bitte litt deprimert av det.

Jeg vil ut på gresset! Men det hjalp faktisk litt å lese om en samtale med blomsterhandleren, - bitte litt, hjalp det.

01 mars, 2011 18:09  
Blogger fr.martinsen sa ...

En pinselilje gjør ingen pinse, men den fikk kalenderbladet til å snu seg til vårmåneden mars.

Så innvender jeg gjerne at mars er en slappfisk av en vårmåned, men jeg holder fast ved tanken likevel.

01 mars, 2011 18:39  
Anonymous Anonym sa ...

Ja, blomster gjør noe med oss, rører ved ulike følelser.
For et par dager siden kjøpte eg en hortensia, potteplante. Den var kvit med et svakt skjær av grønt. Den skal ha mye vatn, men ikke drukne i vatn. Det var nok det siste som skjedde her i huset og etter fire/fem dager hang den skikkelig og såg nermest fornærmet ut, stakkar. Den måtte avgå i søpla.

01 mars, 2011 22:57  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden