lørdag, oktober 27, 2007

Ett glas vin og bebiser

Hørte på Sylvia Brustads oppgitthet i Ukeslutt i dag: Hvilket offer er det nå egentlig å ikke skulle drikke overhodet i ett år?
Men et glass champagne i sitt eget bryllup lurte Fuggeli på?
Nei det kunne ikke Brustad forstå spilte noen rolle.

Ettersom svaret mitt er "temmelig stort vil jeg si"
så gjorde det godt å lese Annina i den svenske bloggen Shampoo Rising nå i ettermiddag.

"Dessutom gillar jag hennes kommentar till den gravida journalisten Annika Persson som försöker tacka nej till ett glas vin: "Den (bebisen) kommer att bli glad att det finns något sådant som ett glas rödvin i den här världen". Historien förtäljer inte om Annika P sedan drack av vinet eller om hon borde ha gjort det, men för övrigt är det bara att instämma: Mången gång har man varit glad att det finns något sådant som ett glas rödvin i den här världen."

(Søndag ettermiddag: det opprinnelige intervjuet med Cordelia Edvardson som Annina referer til er lagt ut på nett på Dagens Nyheter nå. Det handler om Edvardsons oppgjør med jøders måte å oppfatte konflikten i Midt-Østen på.)

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Argh. Den debatten høryrde eg. Og vart illsint - intet mindre. Sånn ein arroganse som er utvist i den alkohol og graviditet-saka, har eg ikkje sett makan til sidan slutte- å-røyke kampanjen. 1)Sylvia Brustad seier det er ingen problem å slutte 1-3 månader medan ein prøver å bli gravid. HALLLO??? For mange tek det årevis. 2)Ungen kan ifølgje denne kampanjen få lese-og skrivevanskar, konsentrasjonsproblem, vekstproblem, astma, diabetes osv osv viss mor drikk vin. Javel, KORLEIS har ein vitskapleg sett isolert alkohol som forklaringsfaktoren her? Og DESSUTAN: korleis trur dei at kvinner som blir gravide utan å ha planlagt føler seg??? Trudde at styresmaktene ville ha fleire beibiar, ikkje fleire abortar.
Ahh. Sånn. Takk for eg fekk tømt meg, fr. martinsen

31 oktober, 2007 13:41  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja se det.

Og det eneste Fuggeli prøvde å si var vel at informasjonen burde skille mellom det man vet og det man er usikker på, og hvordan det bastante også virker negativt på mange.

Brustad sa noe om at han burde nøye seg med å uttale seg om ting han hadde greie på, dermed sagt: du er ikke medisiner med graviditet-alkohol som spesiale.

Men han er jo nettopp medisiner med konsekvenser for samfunnet som spesiale.

Det ergret meg.

31 oktober, 2007 19:02  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden