fredag, april 18, 2014

Hva skjedde med Chuck E. Weiss?

Jeg vet ikke. Men han kom i alle fall med plate for to dager siden, med Tom Waits og Johnny Depp som produsenter, de er og var venner av ham. Plata er jeg egentlig ikke så interessert i, kanskje du er, vi kan uansett puste liv i gammel kulturhistorie.

Chuck spilte blues med Muddy Waters og Dr. John, han møtte Tom Waits i 1974, Tom Waits referer til ham i platene "Small Change" og "Nighthawks at the Diner" - blant annet synger han "If it ain't that old Chuck E. Weiss" i I wish I was in New Orleans. Den sangen pleide jeg å referere til i min tid: I´ll drink you under the table, sa jeg. Og gjorde det.

Det er Chuck Rickie Lee Jones synger om i Chuck E. is in love. Det var på den tiden hun var kjæreste med Tom Waits og de to, og Chuck, bodde på hotel Tropicana i Los Angeles. Det gjorde også Sam Shepard og Blondie. Litt mer om det i den gamle bloggposten her.

I et intervju i Huffington Post her om dagen sa Chuck E.: Just please don't do what I've done. [laughs] I guess that would be the best thing I could say.


Her er et nytt intervju, ganske sjarmerende kar.

Plata kom ut på ANTI Records, plateselskapet til Tom Waits. Og nå skal vi lære noe om sosiale medier. ANTI Records tvitret om plata her om dagen, til sine 78 tusen følgere. I twittermeldingen la de inn kontakten til Chuck E. Weiss sin twitterkonto.

Chuck E. Weiss har vært på Twitter halvannet år. Han er ingen masete tvitrer akkurat, og idet ANTI la ut meldingen hadde han 66 følgere. Siden det har antall følgere økt med omtrent 2 om dagen og akkurat nå har han 71.

Hvordan høres han ut? Sånn som det her.


Her er Chuck E. Weiss og Rickie Lee Jones på the Dukes.

5 Kommentarer:

Anonymous tb sa ...

En av fortellingene går omtrent slik. Tom W og Rickie Lee Jones satt på bar, slik de ofte gjorde. Så kommer bartenderen og sier at det er telefon til Tom (dette var før mobilen), Tom blir borte lenge,når han kommer tilbake lurer Rickie på hva det var, og Tom grynter "Chuck E's in love"... Og så satte den linja seg fast i hodet hennes og ble til sangen.

Tkk for tipset, forresten. Har et par av de gamle skivene hans, og det er faktisk bra saker. Chuck E fortjener å være mer enn kompisen til Tom Waits...

28 april, 2014 09:40  
Anonymous tb sa ...

Morsom skive. Gir meg masse bilder av Fridtjof i hodet (han fra Ytre Enebakk, vet du, med råtrimma moped og høna Pricilla), tulletekster der eldre herre i skinnjakke skryter av heimebrenten sin, forteller om damer, damer, damer og hvor tøff han og kompisene er, ispedd en greie om jungelinnvånere med bein i nesen.. Rufsete rock, blues og soul, av og til nesten i Tom Waits-land, andre ganger på grensa til danseband(?. Ingen dyptpløyende analyser eller påtakelig samfunnskritikk. Null verfremdungseffekt eller ironisk distanse (tror jeg?). Morsomt, ikke tenk, bare hør.

Mens jeg kunne kommentert på noe viktig, snakker bare jeg rock'n roll..

27 mai, 2014 08:37  
Blogger fr.martinsen sa ...

Rock´n roll er jo viktig.
Har du forresten hørt eller sett noe til den konsertplata jeg nyss hørte Tom Waits skulle ha gitt ut?

27 mai, 2014 12:21  
Anonymous tb sa ...

Nei.. fortell? Ikke sett noe slikt.. men faktisk kjøpt et par konsertopptak den siste tida, på ordninær platebutikk. Gamle opptak, men en kan vel knapt si at det er noe Tom W "har gitt ut", egentlig?

http://www.discogs.com/Tom-Waits-On-The-Scene-73-KPFK-Folk-Scene-Broadcast/release/3544988

http://www.spincds.com/my-fathers-place-cd

28 mai, 2014 11:33  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg finner ikke tilbake til det. Kanskje noe jeg misforsto, virker slik.

02 juni, 2014 13:13  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden